24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Vinkovačke mališane u Lutkarsko proljeće uveli “Majstori” iz Pečuha

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ponovno u svom starom terminu, uoči Uskrsa, na pozornice Vukovarsko-srijemske županije stiglo je Lutkarsko proljeće, 28. po redu.

Pred najboljom publikom, mališanima koji ne skrivaju svoje reakcije i izražavaju ih spontano, iskreno i glasno, od danas do 1. travnja, profesionalna lutkarska kazališta i kazališta za djecu i mlade gostovat će u 5 gradova i 20 općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u Orašju i Odžaku u susjednoj BiH.

Svečano otvorenje manifestaciju ove je godine upriličeno u Županji izvedbom predstave „Tri praščića“ Zagrebačkog kazališta lutaka.

Zatvaranje je najavljeno u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci i to s premijerom predstave „Postolar i vrag“ u produkciji ove kazališne kuće.

Vinkovački mališani danas su, pak, uživali u prvim predstavama 28. Lutkarskog proljeća. U dopodnevnim satima za njih su zaigrali „Majstori” Hrvatskog kazališta u Pečuhu, a za 18 sati najavljena je predstava „O jednoj sasvim običnoj Crvenkapi” Dječjeg kazališta Subotica.

U 28. Lutkarsko proljeće najmlađe Vinkovčane uz “Majstore”, uveli su i poželjeli im puno dobre zabave i uživanja u predstavama, odlično raspoloženi Pinokio, Samir Raguž u ime organizatora manifestacije, Umjetničke organizacije „Asser Savus” i zamjenik gradonačelnika Josip Romić u ime Grada Vinkovaca.

„Proljeće i Lutkarsko proljeće stigli su u naš grad na oduševljenje djece koje vidimo i ovdje uoči prve predstave u punom kazalištu. Grad Vinkovci ove godine našim najmalađima poklonio je tri predstave , a svoj našoj djeci želim dobru zabavu i da cijeli tjedan uživaju u dobrom i bogatom programu”, istaknuo je Josip Romić .

„Na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću imamo 16 predstava 18 kazališta s preko 90 izvedbi kroz pet dana. Drago nam je što smo se nakon pandemije i online Lutkarskog proljeća te prošlogodišnjeg izdanja uživo, ali u odgođenom terminu, opet vratili u naš stalni termin prije Uskrsa odnosno tjedan dana prije Velikog tjedna. Kroz 28 godina Lutkarsko proljeće ostvarilo je jedan ogroman doseg. Svake godine to je velik broj profesionalnih kazališta te između 90 i 100 izvedbi i misilim da takve manifestacije na ovim prostorima nema”, istaknuo je Samir Raguž.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno