13 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Velika je aktivnost i brojni su projekti u naselju Mirkovci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Mirkovcima u protekle četiri godine bilježi se velika aktivnost. Posebno je značajan završetak obnove OŠ Nikole Tesle, kao i projekt aglomeracije. Radilo se u 28 ulica, a kroz ovaj projekt napokon je otklonjen i problem s oborinskim vodama.

Projekt dogradnje vodovodne mreže, ističe Marija Purić, predsjednica MO, predstoji u dijelovima ulica 9. svibnja, Nogometne, Crkvene, Mirkove, Kamenice, Zrmanjske, Drenove, Vinkovačke, Prišinci i Hrvatskih branitelja.

Završeni su radovi na Trgu Nikole Tesle, ispred MO, ambulante i crkve bl. Alojzija Stepinca. Također, asfaltirane su staze i rubnjaci u dijelu Vukovarske, Branka Radičevića, Crkvene i Dunavske. U okviru projekta istočne obilaznice Vinkovaca Mirkovci su dobili novu pješačku i biciklističku stazu od obilaznice s obje strane Vukovarske ulice.

NK „Hrvatski sokol” dobio je novu natkrivenu tribinu, a kao dio sportskog centra izgrađeno je i dječje igralište te otvorena terasa s roštiljem. Novo dječje igralište napravljeno je i u Vukovarskoj, a dotadašnje je preseljeno u Ulicu Bare.

U narednom razdoblju, ističe Marija Purić, u planu je: dovršetak projekta aglomeracije, dovršetak svih pješačkih te izgradnja biciklističkih staza, boćalište i uređenje okoliša i parkirališta kod NK „Hrvatski sokol”, asfaltiranje preostalih ulica te radovi na javnoj rasvjeti. Kako Mirkovce danas vide i što su još potrebe rekli su nam Renata Jurić i Mijo Marić.

Puno je toga učinjeno, pomaci se vide i Mirkovci postaju sve poželjniji za život. Istaknula bih obnovu i dogradnju škole, cestu i kanalizaciju u Dunavskoj kao i rasvjetu na glavnoj cesti. S druge strane u Dunavskoj treba urediti staze jer su dotrajale i pokrpane i riješiti rasvjetu jer u toj ulici još uvijek hodamo uz svjetlo mobitela po mraku. Potrebne su i nadzorne kamere na izlazu prema Jankovcima i Privlaci, a problem su i napuštene kuće i smeće koje su tu gomila. Nakon što je uređen prilaz crkvi bl. Alojzija Stepinca, izuzetno me raduje što će se konačno graditi župni dvor jer naša župa to zaslužuje”, istaknula je Renata Jurić.

S ciljem perspektivnijeg i ugodnijeg života mjesni odbor se značajno zalaže za sve svoje sugrađane i njihove potrebe. Uz želju da se maksimalno ubrzaju postojeći radovi, istaknuo bih vidan pomak kada je riječ o kompletnoj infrastrukturi. U razgovoru s predsjednicom Marijom Purić iznio sam i prijedlog, a to je i mišljenje mnogih sugrađana, da se na Prišincima napravi nogometno igralište kako bi naša djeca i mladi uz druženje kvalitetno koristili svoje slobodno vrijeme. Također, važna nam je i izgradnja biciklističkih staza radi sigurnosti u prometu. U svakom slučaju pozdravljam kompetentnost, ambicioznost i dobre projekte jer oni su garancija za bolje sutra”, ističe Mijo Marić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno