17 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Slaveći Uskrs slavimo pobjedu života i dobrote

Više od autora

- vl promo-

Danas slavimo Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Činjenica je da mi katolici i kršćani koji ispovijedamo vjeru želimo ovim danom posvijestiti sebi u koga vjerujemo, zašto vjerujemo i što je temelj naše osobne vjere”, na početku misnoga slavlja rekao je župnik crkve Svetog Nikole biskupa, velečasni Ivan Đakovac.

Današnje Evanđelje po Ivanu govori nam o praznom Kristovom grobu, a to svjedoči o tome kako je Spasitelj ustao prvi. Činom uskrsnuća posvjedočio je kako je pravi Bog te je izvršio djelo spasenja kako bi svakom tko vjeruje omogućio vječni život.

Nema čovjeka koji danas na svetkovinu Uskrsa ne želi blizinu, ljubav i zajedništvo obiteljskog stola. Kada se Krist pojavi u vaš život, onda ćete se i vi s njime pojaviti”, dodao je.

Velečasni Đakovac istaknuo je kako Bog živi u životima onih koji se znaju žrtvovati za čovjeka do sebe, onima kojih se ne srame potaknuti rane onih koji trpe. Zlo koje osuđujemo neće pobijediti kukanje već samo mrvica dobrote.

Potrebno je samo ući u svijet dobrote i ljubavi. Zato slaveći uskrsnuće Gospodinovo stavimo pred sebe one događaje iz života koji trebaju uskrsnuti. To su svi naši padovi, bolesti, sve one stvari koje u našem životu nisu dobre. Ne samo danas kada naša Crkva slavi Uskrs. Crkve će danas biti pune, kao i obiteljski domovi. Ne radi se samo o današnjem danu, takva bi za svakog čovjeka trebala biti svaka nedjelja. Uvijek se moramo susresti sa živim Bogom u crkvi, a onda i kod zajedničkog stola. Svima vama, vašim obiteljima, na današnji dan doista želim da provedete u zajedništvu, miru i ljubavi za obiteljskim stolom u pravom blagdanskom ozračju”, zaključio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno