13 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Prva dječja planinarska škola u OŠ „Antun Gustav Matoš” na Lapovcima

Više od autora

- vl promo-

Nakon uspješno odrađene prve dječje planinarske škole u županiji prošle godine, planinarsko društvo “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci odradit će i prvu dječju planinarsku školu u Osnovnoj školi “Antun Gustav Matoš” Vinkovci.

Djeca koja su sa svojom nastavnicom iz biologije/kemije išla na nekoliko izleta u sklopu izvannastavnih aktivnosti imat će priliku educiranja i kvalitetnijeg boravka u prirodi.
Susrest će se i naučiti osnove o planinama, planinarstvu, planinarenju u Hrvatskoj i svijetu, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, prvoj pomoći, boravku, kretanju, opasnostima u planini i slično, orijentaciji, vježbama, penjanju i čvorovima.

Škola će početi prvim danom nastave u Osnovnoj školi “Antun Gustav Matoš” u subotu 22. lipnja te nastaviti izletima i predavanjima na izletima. Prvi izlet u sklopu planinarske škole imat će već idući dan, izletom autobusom u Slavonski Brod na manifestaciju “Od Ivane do Tadije” , a izletu se mogu pridružiti i zainteresirani građani koji se jave predsjednici društva na broj 099/516-1427.

Na kraju škole djeca će dobiti diplome Hrvatskog planinarskog saveza na pohodu društva u Andrijaševcima “Bosutski dani – Dani Općine Andrijaševci” 25. lipnja 2023.

FOTO: Općina Andrijaševci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno