12 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Uz sjajne navijače, na 3. Kupu DVD-a Jarmina prvi put štafeta pomladka

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vatrogasno natjecanje 3. Kup DVD Jarmina za pomladak, na igralištu Osnovne škole “Matija Gubec” okupilo je 20 ekipa iz četiri županije.

Mladi su stigli iz Krapinsko-zagorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te domaćina Vukovarsko-srijemske županije.

FOTO: DVD JARMINA
FOTO: DVD JARMINA

Na dva terena odmjerili su snage na već poznatoj vježbi s brentačama pri čemu 9 članova u 3 tima ruše metu mlazom iz brentače te ista ekipa u disciplini štafeta uobičajeno predaje štafetu/D mlaznicu u utrci s nekoliko prepreka.

“Štafeta, iako sastavna disciplina pravilnika za natjecanja, do sada se nije izvodila u kategoriji pomladka, tako da DVD Jarmina prva uvodi štafetu pomladka u natjecanja naše županije. Povod ovoj novini je predstojeće Regionalno natjecanje za pomladak gdje će štafeta biti neizostavna disciplina, a ekipe koje su se kvalificirale na prošlom 14. Županijskom natjecanju, i tada je domaćin bio DVD Jarmina, imale su tako priliku za probu terena na primjerenoj stazi”, pojasnili su organizatori.

U kategoriji pomladak ženski natjecalo se 7 ekipa djevojčica od 6 do 12 godina te su osvojile medalje za 3. mjesto – ekipa DVD Kešinci, 2. mjesto – DVD Nuštar, pobjednice su članice DVD Vođinci.

U kategoriji pomladak muški natjecalo se 13 ekipa dječaka od 6 do 12 godina. Broncom su se okitili mladi iz DVD Nijemci, srebrni je DVD Vođinci dok pobjednici stižu iz DVD Nuštar.

Uz napokon lijepo vrijeme, ocjenjuju, natjecanje je prošlo u ugodnom društvu i sportskom druženju kako i dolikuje ovakvim događajima.

FOTO: DVD JARMINA

“Iako nije do sada bila uobičajena praksa, vrlo smo zadovoljni s brojem gledatelja/roditelja koji su bodrili svoje najmilije te bismo voljeli da od sada bude pravilo jer su svi dobrodošli. Dođite nam i dogodine uz vatrogasni pozdrav Vatru gasi, brata spasi!, poručili su uvijek dobro raspoloženi organizatori iz DVD-a Jarmina.

Natjecanju su nazočili, u ime Vukovarsko-srijemske županije voditelj pododsjeka za poslove civilne zaštite Ivan Kubiček, načelnik Općine Hrašćina-Trgovišće Branko Tukač i domaći načelnik Goran Ileković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno