16 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Škola boćanja po prvi puta okupila djecu, na turniru najbolja Sara Kosijer

Više od autora

- vl promo-

Škola boćanja održana je protekle subote od strane Boćarskog kluba Novoselac – Vinkovci u Sportsko-rekreacijskom centru u Vinkovačkom Novom Selu. Prisutno je bilo mnoštvo zainteresirane djece, a više detalja o samoj ideji rekao nam je predsjednik kluba Igor Banovac.

FOTO: Boćarski klub Novoselac – Vinkovci

„Ovo je prvi put da organiziramo školu boćanja u ovom obliku, prije smo to organizirali kroz aktivnosti gdje bismo pokušali animirati mlade ljude u svijet boćanja. Projekt je namijenjen djeci od 10 do 16 godina starosti s područja Vinkovaca. Sva djeca koja se bave boćanjem tako se mogu educirati te se samim time aktivnije uključiti u ovaj sport”, kazao je Banovac dodavši kako Novoselac trenutno ne broji puno članova, ali upravo kroz Školu boćanja žele animirati i mlađe osobe te ih uključiti u rad Boćarskog kluba.

Subotnji program započeo je u 17 sati, a nakon početnih edukacijskih predavanja kroz koja su se djeca upoznala s pravilima i pokaznim vježbama boćarske igre, bio je održan i kraći turnir. Sara Kosijer osvojila je prvo mjesto, dok je drugi natjecanje završio Luka Topalović. Trećeplasirani je na kraju bio Tomislav Kosijer, dok je Luka Bošnjak zauzeo respektabilnu četvrtu poziciju. Najboljim natjecateljima uručeni su pehari i medalje, a svi polaznici su se nakon završetka škole družili uz sok i pizzu.

FOTO: Boćarski klub Novoselac – Vinkovci
FOTO: Boćarski klub Novoselac – Vinkovci

„Već imamo dogovor sa svim sudionicima i novima koji će tek doći. Krenuli bi s treninzima, a imamo u planu sredinom kolovoza organizirati još jednu drugu drugo po redu službenu školu boćanja gdje bi ponovno organizirali natjecanje polaznika te bi dodijelili pehare i medalje”, ističe.

Boćarski klub Novoselac jedan je od pet boćarskih klubova na području našeg grada, a Igor Banovac poziva sve zainteresirane da se priključe projektu kako bi se ovaj sport dodatno popularizirao.

FOTO: Boćarski klub Novoselac – Vinkovci

„Djeca se i dalje mogu uključivati, u planu već imamo pojedince koji će se sigurno priključiti. Roditelji su nas zvali nakon održane škole boćanja kako bi se dodatno raspitali, a neki jednostavno nisu mogli doći u subotu. Nastavit ćemo jednom na tjednoj bazi održavati takve škole boćanja i treninge”, zaključio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno