23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Damir Mustapić i dalje predsjednik, Cibalia službeno dobila licencu

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je Damir Mustapić najavio svoj odlazak s mjesta predsjednika HNK Cibalia Vinkovci, ipak je došlo do obrata situacije. Naime, Nadzorni odbor zadovoljan je radom Mustapića i nije prihvatio ostavku, tako da neće doći do promjene na ovoj važnoj funkciji.

Uz ovu vijest stigla je i službena informacija iz Hrvatskog nogometnog saveza da je vinkovački klub zadovoljio sve kriterije i ishodio licencu u drugom krugu licenciranja.

„Postoje šest kriterija, financijski je za većinu klubova uvijek najproblematičniji pa tako i nama. Međutim, ispunili smo svih šest kriterija i zasluženo smo dobili licencu za sljedeću natjecateljsku sezonu u Prvoj nogometnoj ligi”, za Novosti je izjavio Damir Mustapić, predsjednik HNK Cibalia.

Klub iz Genscherove 10b u prvom je krugu zadovoljio sportski, infrastrukturni, pravni kriterij, kao i kriterij administracije i stručnog osoblja te nogometno društvene odgovornosti. Tada nije bio ispunjen financijski kriterij, koji je ujedno i najteži, a bilo je potrebno doraditi određene stvari koje je revizija iskontrolirala.

„Svake godine licenciranje donosi sve stroža pravila, sam dokaz toga je da od 12 klubova u ovom rangu natjecanja čak devet nije ishodilo licencu u prvom krugu. U redu je što su kriteriji pooštreni, a mi smo odradili sve što smo trebali”, zaključio je Mustapić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno