19 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Ivan Bosančić: Velika pobjeda, drago mi je da su birači prepoznali rad i snagu HDZ-a

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Državno izborno povjerenstvo u 23 sata objavilo je rezultate europskih izbora u Hrvatskoj.

Hrvatska demokratska zajednica osvojila je 6 mandata, SDP-ova koalicija 4 mandata, a Domovinski pokret i Možemo osvojili su po 1 mandat.

Rezultatom smo dakako zadovoljni jer imamo pobjedu Hrvatske demokratske zajednice u cijeloj županiji, a vidimo i u cijeloj Republici Hrvatskoj, ali, naravno, volio bih da je puno veća izlaznost radi demokracije, radi legitimiteta i svega onoga što donosi dobar odaziv na izbore. Međutim, jednostavno, naši birači su izašli u toj mjeri u kojoj jesu. Rezultat je pozitivan za nas, a vjerujem da bi takav bio i da je izašlo puno više birača. Zato bih volio da je izlaznost puno veća nego što je ova, ali u konačnici na kraju će se gledati samo rezultat. Drago mi je da su birači prepoznali i rad i snagu Hrvatske demokratske zajednice i važnost da ozbiljni kandidati budu u Europskom parlamentu“, komentirao je večeras rezultate izbora za EU parlament gradonačelnik Vinkovaca i saborski zastupnik Ivan Bosančić, predsjednik vinkovačkog i v.d. predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Ono što Vinkovčane i sve ljude u Hrvatskoj najviše zanima, kazao je, sigurno su europski proračun i europska sredstva.

Siguran sam da će se oni zalagati da što veći iznos na kraju završi u Hrvatskoj. U hrvatskim županijama, gradovima, općinama. Jer taj europski novac je iznimno važan za naš razvoj, za hvatanje koraka za ostatkom Europe kako bi što prije došli na 80 posto razvijenosti Europe i našli se u onom društvu kojem pripadamo i kako naši ljudi ne bi trebali tražiti ništa dalje od Hrvatske“, istaknuo je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno