19 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Policija potvrdila: Župan Damir Dekanić sudjelovao u prometnoj nesreći pod utjecajem alkohola

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Večeras u 21:26 se dogodila prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici kod Pevexa prema kružnom toku za Županju u kojoj je, prema dobivenim informacijama, sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

“Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg. Također, 29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od  2,12 g/kg”, izvijestila je policija.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je ukupno 4 vozila, a župan Damir Dekanić novinarima  24 sata dao je izjavu.

“Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio netko drugi, ali sam ja jedan od onih koji je sudjelovao u njoj”, rekao je za 24 sata Damir Dekanić koji je istom portalu potvrdio kako ga je policija odvela u bolnicu na vađenje uzorka krvi za alkotestiranje.

Pokušali smo doći do mjesta prometne nesreće, no na kružnom toku nas je zaustavila policijska blokada jer je do daljnjega zabranjeno prometovanje tom dionicom vinkovačke obilaznice. Nekoliko osoba zatražilo je liječničku pomoć u OŽB Vinkovci.

“Zbog provođenja očevida, navedena dionica ceste zatvorena je u 22 sata za sav promet te se preusmjerava na alternativne pravce. U tijeku je očevid prometne nesreće nakon čega ćemo izvijestiti javnost o utvrđenim činjenicama”, zaključuju iz PU vukovarsko-srijemske.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno