16 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Kvalitetan basket privukao Vinkovčane, sutra finalni dan ovog sportskog spektakla

Više od autora

- vl promo-

Nakon dvije godine uspješne organizacije 3×3 karavane, ušli smo u treću godinu ovoga turnira kojega organizira Udruga Pro 3×3 diljem Hrvatske. Cilj je, naravno, promovirati košarku, ali i privući što više djece i mladih na bavljenje sportom.

Da Vinkovčani vole košarku moglo se vidjeti već prvog dana turnira gdje su u velikom broju došli vidjeti vrhunski basket.

„Ove godine uz muške kategorije i juniore imamo i žene koje će pokazati svoje vještine pod obručima. Ono što bih ja želio najviše dodati jest da su ove godine Vinkovci prvi puta stekli status Lite Questa, što znači da pobjednik ide na završnicu u Šibenik, ali i na Challenger u Španjolsku”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Josip Romić dodavši kako su ekipe i ove godine izuzetno jake.

„Osim puno koševa i adrenalina, očekujem i dobru zabavu”, poručio je. Bodrit će, kaže, našu ekipu, a vjeruje kako će naši momci dati zadnji atom snage i plasirati se na najviše moguće mjesto.

Adam Vuić iz domaće momčadi KK Vinkovci rekao je kako je malo manje ekipa nego prošle godine, ali i dalje vrlo jake koje igraju skoro svaki tjedan jedan ili dva turnira. „Ovo je treći put da igramo na ovom turniru. Prva utakmica nije dobro prošla, nadamo se da će sljedeća biti bolja. Ove godine vinkovačka ekipa je spoj mladosti i iskustva”, kazao je dodavši kako im je sezona završila u trećem mjesecu, ali su nastavili s treninzima kako bi bili spremni za ovaj turnir.

Član udruge Pro 3×3 i organizacijskog odbora Tomislav Prpić istaknuo je kako je ovaj sport jedan od najbrže rastućih i jedini urbani sport koji je postao od olimpijade u Tokiju i olimpijski sport. „Volio bih da ljudi dođu ovdje, vide igrače i njihovu vještinu i za mjesec i pol usporede olimpijsku 3×3 košarku”, prokomentirao je Prpić dodavši kako će na ovome turniru biti nagradnih igara za djecu, publiku, puno razonode, smijeha i dobre volje.

Dodajmo kako nas sutra očekuje Kids day, juniori, ženski dio i završnica, kad je ujedno finalni dan ovog sportskog spektakla.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno