15 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Vinkovčani lupili petama za Hrvatsku na koncertu Prljavaca

Više od autora

- vl promo-

Na vinkovačkom korzu 1993. godine nastupili su Prljavci, a kako su novinari zabilježili u Vinkovačkom listu, bio je to događaj velikog kalibra.

„Okupiti petnaestak tisuća mladih, na jednom mjestu, u gradu koji zajedno sa svim prognanima ima tek tri puta više stanovnika, pravi je uspjeh”, istaknuto je tada.

Naravno, nije isto tako nešto napraviti u Zagrebu koji ima milijun ljudi, a ovdje je značilo kako je svaki treći ili četvrti žitelj Vinkovaca i okolice bio na koncertu. „Otkada je neman naslonjena na istočnu stranu grada, ovakva fešta još je jedan inat više. Gledam isti taj prostor u nedjelju, to je tek isti sivi asfalt izranjavan minama, po kojem jure smrdljivi automobili. A što se to zapravo dogodilo u petak? Čarolija”, komentirao je autor ovoga članka.

Isto tako, organizacija, osiguranje i vrijeme je bilo odlično, kao i svirka samog banda. „Koncert je to koji se ne zaboravlja!”, stoji u članku.

Prljavo kazalište traje već petnaest godina i u samom početku našli su svoje mjesto pod suncem, u vrhu prve lige rock ‘n’ rolla, dok je u igri bila konkurencija iz cijele bivše Jugoslavije, a publika, kroz više generacija, zna prepoznati ono što vrijedi. „Te večeri su stvarno lupili petama i rekli sve za Hrvatsku, naravno na način na koji samo oni mogu”, dok je vinkovačka publika u glas pjevala sve njihove najveće hitove.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno