23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Novi broj Glasnika Općine Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Uoči blagdana sv. Ane, zaštitnice općine Nuštar, koji se slavi 26. srpnja, izašao je novi broj Glasnika općine Nuštar, koji uobičajeno otvara uvodna riječ općinskog načelnika.

Iza nas je polovica kalendarske godine, vjerojatno je mogla biti i uspješnija što se tiče radova i projekata na koje se općina prijavljuje. Ali, nažalost, što je tu je. Svjedoci smo nemilih događanja u proteklih godinu dana od nevremena koje hvala Bogu, obilazi našu općinu do svinjske kuge koja je ušla i u naše prostore. Upravo naša i je zadaća što veća odgovornost prema mještanima i pomoć usmjerena prema svima. Nažalost premale su mogućnosti za pomoći svima, ali pokušavamo i radimo na tome da nitko ne ostane uskraćen na nekoj osnovi. Mi kao jedinica lokalne samouprave nismo u mogućnosti otvarati toliko željena i tražena radna mjesta jedino ako nam putem natječaja odobre zapošljavanje na određeno vrijeme. Zahvalio bih se mještanima koji usprkos ovim vrućinama održavaju svoje okućnice i svim djelatnicima komunalne tvrtke Monosterium d.o.o. koji iznalaze snage da uvijek lijepu općinu Nuštar održavaju i da svako tko dođe u naša naselja može reći samo riječi pohvale”, istaknuo je načelnik Hrvoje Drinovac.

Novi 58. broj Glasnika općine Nuštar, između ostaloga, donosi i informacije o projektu „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za dvorac Khuen-Bellasy u Nuštru” te projektu „Zaželi IV – Općina Nuštar”.

Općinski Glasnik prilika je i za predstavljanje svih čimbenika društvenog i sportskog života na području općine, aktivnih udruga i društava kojima Općina uz svaki broj upućuje poziv da dostave izvješće o svome radu.

U 58. broju svoje aktivnosti predstavili su: HSKPD „Seljačka sloga” Nuštar, Slavonski putujući teATAR, UDVDR Ogranak Nuštar, DVD Nuštar, KUD „Slavko Mađer” Cerić, Mažoretkinje Općine Nuštar, SRC „Mlačuge”, AK „Fenix” Cerić, ŠRU „Vuka” Nuštar, SK „Nosteria” Nuštar, Udruga ljubitelja i sakupljača starina Banovac, OK „Zrinski” Nuštar i Stolnoteniski klub Nuštar.

Kao i uvijek svoje aktivnosti predstavila je i Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar, koja je prije dvije godine prestala biti ogranak Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima te je postala samostalna ustanova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno