23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Udruga Artiva ugostila mlade umjetnike i polaznike likovne radionice

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Izložba Civitas Artificium u dvorištu Hang Loosea udružila je danas 11 mladih umjetnika i 10 polaznika likovne radionice. Sve njih okupila je vinkovačka Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Artiva Vinkovci, a domaćice su im bile predsjednica Sara Dobošević i dopredsjednica Lucija Mijatović.

Riječ je o trećem izdanju ove izložbe, koju je pokrenula Udruga za proaktivno djelovanje u zajednici retroPERSPEKTIVA, a već drugi put organizira ju udruga Artiva.

Ove godine izlaže jedanaest umjetnika iz Vinkovaca, a zanimanje za sudjelovanje je bilo puno veće pa su nam se javljali i iz drugih gradova, ali, nažalost, nismo ih mogli ugostiti. Naš izložba namijenjena je autorima do 32 godine, a ove godine raspon je od 14 do 31 godinu. Neki su amateri, neki su već profesionalci, a stvaraju u različitim tehnikama tako da imamo zaista jedan širok spektar u svim segmentima“, istaknula je Sara Dobošević.

Neki od autora bili su i prošle godine pa se može vidjeti kako se razvijaju u svom umjetničkom izričaju, a neki su se predstavili prvi put.

Zadovoljne smo što su se javili novi ljudi, kao i oni koji su već bili, a što nama govori da je izložba dobro prihvaćena ako nam žele ponovno doći“, kazala je Lucija Mijatović.

Prvi put uz izložbu je održana i likovna radionica. Vodila ju je Mirela Blažević,  magistra edukacije likovne kulture.

I tu smo imali veliko zanimanje, ali smo odlučili primiti deset polaznika koji se prvi jave jer to je nekako optimalan broj kako bi voditeljica mogla svakome od njih posvetiti dovoljno vremena. I zaista, atmosfera je super, svi su odlični, a tema su im kućni ljubimci“, istaknula je Lucija Mijatović

A udruga Artiva ovo ljeto ne miruje pa tako nakon izložbe Civitas Artificium za 23. kolovoza najavljuju drugi po redu festival alternativne glazbe “Hoćemo još”.

Prvi festival privukao je dosta ljudi pa se nadamo da će tako biti i ove godine. Dolaze nam četiri mlada alternativna benda iz različitih krajeva Hrvatske i pozivamo sve da dođu, podrže ih i odlično se zabave“, poručile su Sara Dobošević i Lucija Mijatović.

Recimo i to kako će drugi po redu festival “Hoćemo još!” biti održan u Rock baru Saloon 1, a u Vinkovce stižu: Revirgin (Čakovec), Šarena pojava (Sisak), Hyper Tidez (Zagreb) i Mokri Filteri (Rijeka/Umag).

    

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno