23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Godina projekata i velikih ulaganja, realizirano gotovo 90% planiranog

Više od autora

- vl promo-

Unatoč izuzetno visokim ljetnim temperaturama, Općina Jarmina i dalje neumorno radi na brojnim projektima koji će značajno unaprijediti komunalnu i cestovnu infrastrukturu. S obzirom na važnost ovih projekata za lokalnu zajednicu, radovi se provode na nekoliko ključnih lokacija istovremeno.

Jedan od najvažnijih projekata je rekonstrukcija ceste u Strossmayerovoj ulici. Ovaj projekt, vrijedan 335.000 eura, upravo ulazi u svoju završnu fazu, a očekuje se da će radovi biti dovršeni u narednim danima. Ova ulica ima ključnu ulogu u prometnom povezivanju unutar općine, a njeno uređenje omogućit će sigurnije i kvalitetnije prometovanje za sve stanovnike. Intenzivno se radi i u Ulici Matije Gupca, gdje je u tijeku provedba jednog većih infrastrukturnih projekata u općini. Zbog količine radova, očekuje se da će rekonstrukcija Ulice Matije Gupca potrajati.

„Provodimo projekt Fonda za zaštitu okoliša koji sufinancira gotovo 70%. Sveukupna vrijednost je 500.000 eura dok je sufinanciranje 400.000 eura. Planira se izgradnja šetnice, biciklističke staze te sadnja drvoreda od 154 stabla”, rekao je načelnik Goran Ileković za Plavu vinkovačku televiziju.

Ovaj projekt ne samo da će povećati kvalitetu života u Jarmini, već će doprinijeti i očuvanju okoliša te pružiti ugodan prostor za rekreaciju mještana. Predviđeno je da radovi budu završeni do ožujka iduće godine. Još jedan velik projekt je i sadnja drvoreda, točnije 500 sadnica. Uz ove velike projekte, Općina Jarmina provodi i niz manjih, ali jednako važnih inicijativa. Među njima se ističe proširenje dječjeg igrališta, gdje je već postavljen koš za košarku na malonogometnom igralištu, koji je djeci dostupan za korištenje od 19. kolovoza. Ovi manji projekti doprinose stvaranju boljih uvjeta za rekreaciju i igru djece i mladih, što je od iznimne važnosti za lokalnu zajednicu.

Načelnik je ponosno istaknuo uspjehe općine u proteklom razdoblju, unatoč izazovima i složenosti projekata. Posebno je zadovoljan dosadašnjim napretkom u realizaciji planiranih aktivnosti, ističući kako su mnogi važni projekti već uspješno provedeni ili se nalaze u završnoj fazi.

„Mogao bih reći da je sigurno nekakvih 80% ili 90% ostvareno. Dajemo sve od sebe da izguramo sve što i započnemo. Sve ima neke svoje temelje i osnove”, kaže načelnik.

Sve se temelji na predanom radu općinskih službi, ali i zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova. Općina Jarmina, zajedno s lokalnim udrugama, kontinuirano se prijavljuje na različite natječaje kako bi osigurala dodatna sredstva za razvojne projekte. S proračunom od oko 399 tisuća eura, uspješno kombinira vlastite resurse s europskim fondovima, čime se osigurava kontinuirani razvoj i napredak.

Među projektima koji su uspješno završeni, posebno se ističe promjena krovišta na skladištu iza trgovine Bošković, koje je zbog dugogodišnjeg neodržavanja zahtijevalo potpunu rekonstrukciju. Također, Općina je pokrila i Zavičajni klub Zagoraca „KAJ”, gdje se održala završna projekcija Ljetnog kina za najmlađe koje se sve do završne projekcije provodilo iza Doma kulture. Načelnik Ileković ponosno ističe i demografski uspjeh općine, koja je jedina u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježila pozitivan trend s više novorođene djece u odnosu na prethodnu godinu.

„Svakodnevno dolaze nove obitelji koje se raspituju, dolaze i kupuju kuću u Jarmini. Nadam se da će se taj trend nastaviti i dalje”, potvrđuje Ileković te dodaje da Jarmina ide u dobrom smjeru.

Ovi rezultati nisu samo plod napornog rada, već i strateškog planiranja koje uključuje kontinuirano ulaganje u infrastrukturu, okoliš i društvene projekte. Jarmina je primjer kako jedna mala općina može ostvariti velike promjene kada se s entuzijazmom i predanošću pristupi razvojnim projektima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno