13 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Nova momčad Nosterije želi ekspresan povratak u 1. ŽNL-VSŽ

Više od autora

- vl promo-

NK Nosteria Nuštar nakon prošlosezonskog prvog dijela prvenstva imao je sasvim dobru zalihu bodova, no proljeće je donijelo poraze u svim utakmicama pa je tako nuštarski klub kao pretposljednji sastav 1. ŽNL-VSŽ ispao iz lige. Preko ljeta stvorena je nova momčad s dosta stranih igrača koji su voljna raditi i napraviti iskorak.

„Nama je osnovni cilj bio okupiti igrače kako se klub ne bi ugasio, Nosteria je bila na rubu toga. Klub ima svoju tradiciju, doveli smo i još uvijek dovodimo takva pojačanja da napadnemo prvo mjesto i da se vratimo što prije u 1. ŽNL iz koje smo prošle sezone ispali”, za Novosti je izjavio igrač Goran Pernar.

Nuštarski sastav nakon prošlosezonske košmarne sezone napustilo je dosta igrača i svim silama moralo se ići u rekonstrukciju. Zadržano je nekoliko domaćih igrača koji nisu htjeli napustiti svoj klub, ostao je trener Jure Petrović, a ostatak sastava činit će pojačanja iz cijele Vukovarsko-srijemske županije i drugih zemalja. Tako su dovedeni igrači iz Engleske, Grčke, Francuske i daleke Kolumbije.

„S pripremama smo krenuli prije više od tri tjedna, a u početku nas je bilo malo. Neki su bili na moru, neki su bili odsutni zbog drugih obaveza i čekali smo strana pojačanja da dođu”, kazao je Pernar.

FOTO: NK Nosteria Nuštar

Nosteria je tijekom prošlog vikenda odigrala generalku uoči početka nove sezone 2. ŽNL – NS Vinkovci. Protivnik su bili susjedni Marinci, a susret je završen bez pobjednika rezultatom 2:2. Na toj utakmici Nosteria je bila otprilike 90% kompletna, a kroz ovaj tjedan pristiglo je još nekoliko dogovorenih igrača. Nuštarski klub ima bogatu povijesti, igrao je i egal utakmicu kupa Hrvatske protiv Rijeke, a sada se želi što prije oporaviti i vratiti gdje mu je mjesto.

„Želio bih pozvati sve navijače i simpatizere Nosterije da nas dođu podržati u novoj sezoni. Nije bitno tko je predsjednik, tko je u upravi, Nuštar je selo koje ima jednu veliku tradiciju i ima svoje ime. Nema veze što u sastavu imamo dosta stranaca, dečki su rekli da žele ovu sezonu odigrati sa srcem kako bi nam pomogli u ostvarivanju našeg zacrtanog cilja”, zaključio je ovom prilikom Goran Pernar.

Konkurenciju ovosezonskih županijskih drugoligaša čini 14 klubova, a može se reći da Nosteria ima vrlo težak raspored u prvih pet kola. Premijera je u nedjelju na gostovanju kod Zrinskog iz Tordinaca, zatim slijedi domaća utakmica sa Slogom iz Novih Mikanovaca. Nakon prve domaće utakmice idu dva uzastopna gostovanja u Prkovcima i Starim Mikanovicma, a u petom kolu će na popularnom nuštarskom „Parku prinčeva” gostovati privlačka Mladost.

FOTO: NK Nosteria Nuštar

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno