22 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Novi asfalt u Mirkovcima na spoju Vukovarske i Vinkovačke ulice

Više od autora

- vl promo-

U tijeku je asfaltiranje spoja Vukovarske i Vinkovačke ulice s ciljem rješavanja prilaza što je do sada predstavljao problem stanovnicima ovog dijela grada. Ulica se asfaltira u prvom sloju i bit će predviđena dijelom za teški teret odnosno za ostala vozila.

U društvu zamjenika gradonačelnika Josipa Romića, radove je obišao pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić.

„Ukupna vrijednost asfaltiranja i uređenja ove ulice je oko 170 tisuća eura, od čega je oko 30 tisuća eura sufinancirano od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine”, rekao je.

Važnost ovih infrastrukturnih radova odnosi se na budući razvoj ovog dijela grada, najavio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.

“Uskoro će ovaj dio grada biti još ljepši i naseljeniji jer je u postupku ishođenje građevinske dozvole za izgradnju još dvije ulice. Do kraja godine, Grad Vinkovci raspisat će poziv za otkup novih građevinskih čestica našim mladim obiteljima koje će tada moći ovdje graditi svoje kuće”, istaknuo je Romić.

Između ostalog, i ovo je svojevrsna demografska inicijativa kojom će građanima biti omogućena kupnja zemljišta i izgradnja vlastitog doma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno