21 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

30 danskih učenika i 2 profesora oduševljeni Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca ugostila je 30 učenika škole Mercantec iz Viborga u Danskoj, u pratnji dvoje profesora, kao dio suradnje u međunarodnom programu.

Mercantec je škola koja učenicima nudi obrazovanje u ekonomskom sektoru te su izrazili želju posjetiti školu kako bi prisustvovali nastavi, vidjeli što naši učenici uče, metode rada koje se koriste u školi, ali i kako bi naučili o povijesti i kulturi Hrvatske. Upravo zato su posjetili Vinkovce u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni kako bi mogli vidjeti i osjetiti našu tradiciju i kulturne običaje, a osim Vinkovačkih jeseni, obišli su i grad Vukovar.

U školi su učenici radili u odjelima Vježbeničke tvrtke, na satu Financijske pismenosti računali i uspoređivali poreze i valute te na satima Informatike i Računovodstva učili metode obračuna plaća.

Učenici Ekonomske škole su se također uključili u realizaciju programa te su za kolege Dance pripremili izlaganje na temu „Put Hrvatske od Jugoslavije do Europske unije“. Osim edukativnih aktivnosti, za učenike su organizirane i zabavne i kreativne radionice. S članovima učeničke zadruge EkoDomac mogli su izraditi magnete kao vlastite suvenire. Na druženju u školi učenici Ekonomske škole pripremili su radionicu učenja Hrvatskog jezika, dok su učenici iz Danske za naše učenike pripremili kviz znanja o njihovom gradu i zemlji.

Osim nastavi i aktivnostima u školi, učenici i profesori iz Danske su izrazili želju obići i lokalna proizvodna poduzeća. Učenici su posjetili MIKO brend gdje su mogli naučiti o koracima od izrade do prodaje modnih torbica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno