22 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Eric Zirdum: Nikad nisam razmišljao da budem drugi, u Sloveniju idem samo po pobjedu

Više od autora

- vl promo-

MMA Team Valens osnovan je 3. svibnja sada već daleke 2013. godine, a tijekom svog rada odgojio je brojne borce. Jedan među njima je Eric Zirdum koji će ove subote odraditi svoj prvi MMA meč u karijeri.

„MMA sam počeo trenirati prije godinu i pol dana, ali borilački sportovi su mi u krvi. Judo sam trenirao od svoje četvrte godine, a pod vodstvom trenerice Ivane Kalinić osvojio sam dosta turnira. Nakon toga kratko sam se oprobao u nogometu, međutim, tamo se nisam pronašao i prešao sam u MMA”, kazao je u uvodnom dijelu razgovora 16-godišnji borac.

FOTO: MMA Team Valens

Prvi meč Vinkovčanin će odraditi u slovenskoj Škofja Loki koja je smještena vrlo blizu glavnog grada Ljubljane. Kako je ispričao Eric, trenira svaki dan po dva i pol sata, a njegovi treninzi su raznovrsni i sadrže boks, cardio, hrvanje i teretanu. Pripreme za konkretno ovaj meč trajale su dva mjeseca. Mladi je borac trenirao sa svojim ocem Ilijom koji mu je bio trener cijele ljetne praznike, a dobar dio priprema određen je u dvorani King u Poreču.

„Nikada nisam išao u borbu da budem drugi, istog sam razmišljanja uoči svog debitantskog meča. Želim pobjedu i u Sloveniju idem isključivo da pobijedim”, optimistično je rekao Eric dodavši kako mu je cilj odraditi što više mečeva kako bi skupio iskustvo i u budućnosti nastupio u FNC-u gdje je organizacija na najvišoj mogućoj razini.

Talentirani mladić svoje slobodno vrijeme najviše provodi sa svojim prijateljima, ljeti voli posjetiti Banju gdje uživa u sunčanju i kupanju.

„Pošto moj otac ima dvoranu i trener je u MMA Teamu Valens, prilagodi se mome vremenu što se tiče treniranja. MMA je zahtjevan, ali i zabavan. Sport je jako zanimljiv, a mogu kombinirati judo, boks i hrvanje”, kazao je.

Zirdum je svakako budućnost svoga kluba koji broji 20-ak članova, a dugi niz godina u ovome klubu bio je i Mario Žgela koji je već nastupio u FNC-u i dobro je poznati borac. Također, baš kao što je i Eric, puno je mladih koji u klubu treniraju, ponajviše treba istaknuti Tonija Parača koji se natječe u profesionalnim i amaterskim natjecanjima, kao ni Filipa Marića koji je također već odradio profesionalne borbe.

MMA Team Valens tako nema straha za budućnost, a slobodno možemo reći kako je klub postao pravi rasadnik vrhunskih i talentiranih boraca. Eircu Zirdumu želimo puno sreće u prvom MMA meču u Sloveniji, ali i da u budućnosti ostvari sve svoje ciljeve te da postane vrlo poznati borac u svijetu ovog zahtjevnog sporta.

FOTO: MMA Team Valens

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno