19 C
Vinkovci
Utorak, 24. rujna 2024.

U subotu na startu utrka preko 450 natjecatelja

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Rekordan broj prijavljenih trkača u subotu će imati priliku pokazati se na vinkovačkom rujanskom polumaratonu u organizaciji Udruge Halfmarathon Team, a u suradnji s In Spector Fitnessom, Institutom za unapređenje kvalitete života, Sportskom udrugom građana FCT te Turističkom zajednicom grada Vinkovaca.

Startna pozicija i cilj, bit će na Trgu bana Josipa Šokčevića s podjelom startnih paketa u 13:30. Ruta prolazi Zvonimirovom preko Lapovaca, uz Malu crkvu nastavlja do preko Kačićeve, potom se ulicama Josipa i Ivana Kozarca vraća kroz Dugu ulicu do cilja na na pješačkoj zoni.

Prva na redu je dječja utrka na 800 metara u 15:30 s prijavljenih 150 djece do 13 godina. Na polumaraton, štafetu 3×7 km te utrku građana na 7 km trčat će 300 prijavljenih natjecatelja asfaltiranim gradskim ulicama, kružnom rutom, bez uzbrdica i nizbrdica, što je idealna prilika za popravljanje osobnog rekorda te prilagodbu trkača početnika, pojašnjava organizator.

Foto: Vinkovci HALF marathon

„Potrebna je priprema laganim trčanjem, vožnja biciklom, brzo hodanje s ciljem uspješnog privođenja kraju bez odustajanja. Treba si postaviti realne ciljeve, znači utrku od 21 km mogu trčati oni koji se nisu nikad bavili ozbiljnim trčanjem, uz određen tempo i zacrtano vrijeme u kojoj će utrku završiti. Prosječnim tempom od 6 minuta čovjek to odradi u roku 2-2,5 sata”, preporuka je organizatora, predsjednik Sportske udruge građana FCT Vinkovci Hrvoja Klarića.

Događaj ima veliki značaj za Vinkovce, a to potvrđuju prijave natjecatelja pristigle iz Mađarske, Bosne i Srbije. Nastavak je ovo organizacijski uhodanog tima koji je rezultirao i ulaskom ljetnog Valens Victoriousa ulaskom u Balkansku ligu rušeći sve rekorde.

„Znači uz našu utrku bit će još 12 utrka na području Balkana, gdje će se bodovati svi natjecatelji koji nastupe i proglasit će se ukupni pobjednik koji je nastupio na svim utrkama. Jako lijepa stvar za Vinkovce jer uz sport promičemo, i turizam, i povijest grada”, naglašava Klarić.

Najavljuje kako je proglašenje pobjednika predviđeno za 19:30, a građane poziva na razumijevanje zbog zatvaranja određenih prometnica. Želja je privući i veći broj gledatelja koji će bodriti natjecatelje i uživati u gledanju utrke.

Foto: Vinkovci HALF marathon
Foto: Vinkovci HALF marathon

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno