19 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Za posjetitelje 500 porcija fiša

Više od autora

- vl promo-

Udruga ljubitelja kuhanja Ervenica Vinkovci i Turistička zajednica grada Vinkovaca u subotu organiziraju 4. vinkovačku Fišijadu. Kako navodi predsjednik udruge Karlo Kovalisko, 60 je prijavljenih ekipa koji će svoje kulinarsko umijeće pokazati predvidivo od 14 sati.

Za njih su osigurani: natkriveni prostor, stol s dvije klupe, 3 kilograma ribe i kruh, a za dobro raspoloženje dok se fiš paprikaš bude kuhao brinut će se tamburaši. „Malo smo ograničeni zbog vremenskih uvjeta pa svi moraju biti ispod šatora koji će biti ispred Hotela Slavonije na Trgu Vinkovačkih jeseni”, kazao je.

Za dobar fiš, navodi, treba imati dobru ribu koju će udruga u organizaciji s Turističkom zajednicom dati u paketu, uz papriku, luk i njihova znanja. Fiš majstore ocjenjivat će tri suca, od kojih su neki prvaci Hrvatske u fišu koji, sudeći po titulama, dobro znaju što rade. „Ocijenit će ga na osnovu njegovog izgleda i ukuhanosti”, kaže Kovalisko.

„Imamo podršku Turističke zajednice grada Vinkovaca, grada Vinkovaca i dijelom Vukovarsko-srijemske županije, ali i donacije od poduzetnika i građana”, ističe.

Proglašenje rezultata najavljeno je za 19 sati, a pobjednik natjecanja u Vinkovcima odlazi na državno natjecanje u Beli Manastir. Udruga za posjetitelje kuha dva velika kotla, odnosno 500 porcija koje će im početi dijeliti od 16 sati. Najavljuju i delicije kao što su šaran na rašljama i riblji čvarci. Naći će se tu i „veseli stroj” te prikazati slavonska tradicija pečenja rakije.

Udruga je do sada odradila šest velikih manifestacija, ponosno ističe predsjednik udruge dodavši kako osim fiša organiziraju i već svima dobro poznatu čobanijadu. „Mi smo kao udruga u sklopu ovih manifestacija pokušali poboljšati kulturno-gastronomsku ponudu Vinkovaca i naše Slavonije, u čemu, nadam se, i uspijevamo”, istaknuo je.

„Sve to i puno dobroga druženja čekaju vas u subotu na parkiralištu hotela Slavonija, dođite, uživajte u ukusnim ribljim delicijama i zabavite se!”, poručuju i pozivaju iz vinkovačke Udruge ljubitelja kuhanja Ervenica i Turističke zajednice grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno