19 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Prva samostalna izložba Anite Buntić

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Anita Buntić slikarstvom se bavi dugi niz godina, a od 2019. godine intenzivno slika te je večeras u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci otvorila svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Omnia mea”.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci i dosada je izlagala na više skupnih izložbi, a slikarstvo je, kaže, njena velika ljubav te joj je čast i zadovoljstvo da svoju prvu izložbu ima upravo u vinkovačkoj knjižnici. Anita je izložila 31 djelo koje je stvarala u posljednjih pet godina, a slike su stvarane u akrilu i kombiniranim tehnikama s tematikom apstrakcije.

„Ona dozvoljava umjetniku da se udalji od nekih predmetnih motiva i onda ostaje čista linija, boja i likovni sadržaj i tu onda dolazimo do onoga da slika govori sama za sebe”, objašnjava nam autorica izložbe. Naziv je izložbe po izreci grčkog mudraca „Omnia mea mecum porto” čiji je prijevod „Sve svoje nosim sa sobom”. Pojašnjava nam da je upravo to simbolika cijelog ovog ciklusa odnosno da su bitne unutarnje vrijednost, a sve ostalo je manje važno.

„Izložbom želim kod promatrača probuditi emociju, svaka slika rađena je s puno emocija i želim da se barem dio te emocije prenese na svakog promatrača. Poruka izložbe je ljubav, u svakoj slici nalazi se jedan simbol ljubavi, samo što promatrač mora malo dublje „zagrebati” da bi ga našao jer je ljubav ono što nas pokreće i jedino što nam treba”, rekla je Anita Buntić koja osim 31 izloženog djela ima još puno slika koje „stoje u redu” i čekaju neka druga vremena i prilike.

Podršku svojoj prijateljici na prvoj samostalnoj izložbi dao je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Lijepo je vidjeti da imamo nečiju prvu samostalnu izložbu, a kad tog nekog još i poznajete, onda to doživljavate na jedan drugačiji način. Prekrasno je vidjeti ove lijepe slike u čiju tematiku se baš i ne razumijem, ali je izvrsno kada vidimo taj uspjeh i zadovoljstvo te kada imamo priliku uživati u prekrasnim djelima”, poručio je gradonačelnik Bosančić i autorici poželio svu sreću uz svesrdnu potporu.

Za one koji nisu mogli nazočiti otvorenju izložbe istu mogu pogledati do 27. listopada u vinkovačkoj knjižnici.

„Bilo bi mi zadovoljstvo da ljudi dođu i pogledaju izložbu, a nadam se kako će biti još puno mojih izložbi, što onih skupnih, a što samostalnih”, dodala je za kraj Buntić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno