12 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Na Bajakovu pao s 945 šteka cigareta

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili su pokušaj krijumčarenja 189.000 komada cigareta, piše SiB.

Naime, 3. listopada na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili su radi kontrole teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se legalno prevozio tekstil i oprema za tekstilnu industriju od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.

Kako piše Carinska uprava, detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarirane robe nalaze 23 kartonske kutije ispunjene cigaretama. Pregledom sadržaja pronađenih kartonskih kutija utvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 189.000 komada (945 šteka) raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije, a za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona, protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.

Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda.

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno