12 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Općina Nijemci: Za projekt PA.CON II gotovo 2,2 milijuna eura

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić 1. listopada uručila je načelniku općine Nijemci Vjekoslavu Belajeviću ugovor vrijedan gotovo 2,2 milijuna eura za projekt Panonia-Adria Connection PA.CON II.
Projekt je financiran kroz Program Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro s ciljem razvoja i poboljšanja turističkih usluga i infrastrukture na 3 lokacije: u općini Nijemci, u Tuzli u Bosni i Hercegovioni  te u Nacionalnom parku Lovćen u Crnoj Gori.
Općini Nijemci partneri na projektu su Grad Tuzla, Udruženje za razvoj NERDA, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore i Nacionalni parkovi Crne Gore/National parks of Montenegro.
Foto: Općina Nijemci
Podsjetimo, u okviru projekta Pannonia-Adria Connection PA.CON, koji je proveden od 15.10.2020. godine do 14.10.2022. godine, Općina Nijemci izgradila je Lučni pješačko-biciklistički most i stvorila novu biciklističku rutu “Šumama Srijema” dugu 44km. Opremljeno je 5 točaka sa klupama, mapama, klamericama i spiralama za bicikle, a na dvije točke nalazi se servisna stanica za popravak bicikala.  Uređena je multimedijalna kućica, drveno skladište za bicikle, solarna punionica električnih bicikala. Postavljen je 3D  Volim NIjemce te su provedene dvije edukacije na temu turizma i nabavljena je oprema za promatranje ptica.

 

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno