14 C
Vinkovci
Nedjelja, 6. listopada 2024.

Od malih ideja do velikih snova, lijepe riječi, inspiracije…

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

„Moraš sa sobom kao da si ljubav svog života”, samo jedna je od poruka koje šalje mlada Lucija Jelić iz Ivankova. S 27 godina već balansira brojne životne uloge – majka je, supruga i kreativka koja svoje bezgranične ideje prenosi na šalice i zdjelice, donoseći lijepu riječ, toplinu, osmijeh, motivaciju…

Svakodnevica joj je, kaže, pretrpana. Ali nikako drugačije nego pozitivno. Uz posao i jednogodišnjeg sina, slobodno vrijeme koristi za svoj kreativan hobi, odnosno personalizaciju keramike. Trenutno je na porodiljnom pa mu se može posvetiti više nego inače, što joj itekako dobro dođe u ovom izazovnom i užurbanom svijetu.

„Naša priča traje nešto više od godinu dana, a pripreme su počele prije nego što ću postati majka. Jednostavno mi je jedan dan došla ideja da sebi i suprugu napravim šalice na kojima će pisati “mama” i “tata”. Na svom Instagram profilu objavila sam fotku šalica i ljudi su bili oduševljeni, javljali su mi se da napravim i njima da poklone kumovima, mami, tati, sestri. Tako sam odlučila nastaviti personalizirati šalice po vlastitim željama i željama svojih bližnjih”, vraća se Lucija na svoje početke. Ono što je započelo kao osobni projekt postalo je rado dijeljenje svojih kreativnih vještina.

„Malo mi za sriću triba”, „Ustaj mala zora sviće”, „Ti ćeš uvijek biti moj najljepši cvijet”, „Ja bih iz te gužve zbrisao”… Inspiracije ne nedostaje, bilo da je riječ o stihovima iz poznatih pjesama, slovima posvećenim mamama, tatama, bakama, djedovima, kumovima, kumama ili pak citatima koji inspiriraju i slave život.

Cijeli proces izrade personalizirane šalice i zdjelice, priča nam, ispunjava ju nevjerojatnom srećom, još od početka i same ideje do onog finalnog proizvoda. Uživa u baš svakom koraku.

„Uz jednogodišnjaka nekad sve to bude jako izazovno i ne uspijem se u potpunosti posvetiti procesu, ali ljubav i uživanje u onome što radim su mi snaga i motivacija. Presretna sam i što se ljudima oko mene sviđa moj rad, što nam u ovom ludom vremenu u kojemu živimo i dalje znače male stvari. Malo nam za sreću treba”, sretna je naša sugovornica.

Po keramici piše ručno i sve što jedan um može osmisliti, Lucija će ispuniti. Pisanje joj je posebno drago, iako nekada oduzima puno vremena zbog detalja. Nakon što ih obogati slovima, uglavnom crnim uz dodatak crvenih srceta, šalice idu na pečenje. Kad se ispeku i osuše, spremne su za pakiranje. Ističe kako voli da sve bude jednostavno i lijepo na prvi dojam.

„Sve radim sama uz malu slatku pomoć moga jednogodišnjeg sina. Kad dođe vrijeme da pakiram šalice on obavezno bude uz mene i dodaje mi vrpcu, kutije. Iznimno ga to veseli. Tako da stvarno svaka šalica nosi svoju priču i posebnu ljubav od izrade do pakiranja”, rekla je ambiciozna Lucija, pojašnjavajući kako se upravo ta posebna ljubav krije i iza imena njezine Instagram stranice – Lolu story. Nastao je iz kombinacije njezinog imena i imena njezinog sina, baš kao što čine i savršen tandem kada je u pitanju izrada ovih personaliziranih stvarčica. Na ovaj način je, dodaje, spojila obiteljsku ljubav s poslovnim pothvatom.

U današnjem svijetu nije jednostavno biti žena poduzetnica, k tomu još i majka i supruga, ali vjeruje da se uz dobru organizaciju i volju sve uspije. Tada je samo nebo granica. Zadovoljna je svime što je dosad ostvarila, no to ne znači kako će na tome stati. Štoviše, nada se kako će se jednoga dana u potpunosti ostvariti u ovome čime se danas bavi, ljudima uveseljavati svakodnevicu kroz male, personalizirane detalje.

„Sanjaj velike snove”, poručuje i motivira Lucija Jelić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno