14 C
Vinkovci
Nedjelja, 6. listopada 2024.

Gimnastički klub Hrvatski sokol pruža natjecateljski, ali i rekreativni program

Više od autora

- vl promo-

Gimnastika je svakako jedan od baznih sportova, a GK Hrvatski sokol svojim članovima nudi priliku za bavljenje ovim sportom još od malih nogu. Klub ima gimnastičku radionicu te rekreativni i natjecateljski program, a više detalja otkrila nam je Magdalena Mijaković Alozieuwa, klupska predsjednica i trenerica te gimnastička sutkinja.

„Treniramo u dvorani OŠ Josipa Kozarca i OŠ Ivana Gorana Kovačića, treninzi su večernji u terminima koji nisu baš optimalni za djecu. Trening nam je u 19:30, ali s druge strane to nije loše jer naši članovi stignu odraditi sve ostale aktivnosti prije. Rekreativci i početnici utorkom i četvrtkom treniraju do 20:30, a natjecatelji imaju dodatnu aktivnost subotom prije podne od 10 do 12 sati”, istaknula je u uvodnom dijelu razgovora.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

Najmlađu klupsku kategoriju čine oko 25 predškolaca, a riječ je o gimnastičkoj radionici. Tu grupu čine djeca od pet ili šest godina, a GK Hrvatski sokol ne okuplja još mlađu djecu zbog nedostatka vremena i prostora kako bi im se mogao u potpunosti prilagoditi. Kategoriju početnicu čine članovi koji se rekreativno bave ovim sportom i ne idu na natjecanja. Ujedno je to najbrojnija grupacija, djevojčica je 30-ak, a dječaka pet. Natjecateljski dio kluba čine 27 djece, odnosno 20 djevojčica i sedam dječaka, a u planu je registrirati još njih nekoliko.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

„U gimnastici uvijek dođe do smjena generacija, a nama se to događa svakih pet ili šest godina. Sada kreće novi ciklus, rade se novi pravilnici, vježbe i glazba. S djevojčicama trebamo raditi novu bazu, a izvlače nas dečki, čak imamo i državnog prvaka. Njima isto treba baza, odnosno mladi gimnastičari. Dobro je što ih tražimo na početku ciklusa i nadamo se da ćemo nagodinu imati više mladih koji će kroz godine stasati i ostvarivati rezultate”, kazala je Mijaković Alozieuwa.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

Otežana okolnost za rad ovoga kluba je ta što u dvorani u kojoj se trenira nema sprava koje stoje, tako da na početku svakog treninga potrebno je odvojiti vremena za pripremu istih. Većina sprava od velike su koristi, a kako kaže predsjednica i trenerica, nedostaje veliki trampolin za kompliciranije skokove. S djecom rade trojica trenera umirovljenika, ali i dvije trenerice.

„Treneri će se uvijek truditi pomoći koliko mogu, uvijek se usavršavaju, a pokušavamo poboljšati uvjete u dvorani. Naši treneri uvijek će upijati sve ono što se novo pojavi u svijetu ovog sporta. Da smo malo mlađi, bilo bi još bolje”, kroz smijeh je kazala.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

GK Hrvatski sokol nudi sportsku gimnastiku, ali se ipak primarno bazira na pripremi sportaša. U klubu su svjesni da djeca kada napune 11 ili 12 godina većinski odlaze u drugi sport, ali upravo je gimnastika baza za sve ostalo.

„Ako je netko dovoljno kvalitetan i talentiran, mi smo sposobni poslati ga u klub koji ima bolju i profesionalniju dvoranu. Imali smo dva takva slučaja i mogu reći da je to prošlo na jako dobar način”, zaključila je ovom prilikom Magdalena Mijaković Alozieuwa.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

Gimnastika je svakako vrlo kvalitetan sport koji sportašima nudi razne mogućnosti, a vrata Hrvatskog sokola otvorena za nove članove. Upišite svoju djecu u klub, a tko zna – možda jednoga dana izrastu u vrhunske gimnastičare koji će na svjetskoj razini ostvarivati odlične rezultate.

FOTO: GK Hrvatski Sokol Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno