14 C
Vinkovci
Nedjelja, 6. listopada 2024.

Konjički maraton u sjećanje na Kukuruzni put

Više od autora

- vl promo-

Povodom 33 godine obrane Vukovara i isto toliko godina obrane i Dana Općine Nuštar, ali i kroz zahvalu za sve poginule hrvatske branitelje, Konjički klub Satir Vinkovci organizirao je 16. Konjički maraton „Kukuruzni put“ Vukovar – Nuštar 2024.

„Na ovaj način sjetili smo se i odali počast određenim lokacijama i prostorima koji su u ono vrijeme doista puno značili. Ova dionica nije mala, a u vremenu kada je svaki dolazak u Vukovar puno značio, preko Kukuruznog puta ipak su dolazile pomoći preko Vinkovaca iz ostalog dijela Hrvatske“, kazao je Stipo Rimac, izaslanik ministara hrvatskih branitelja.

Predsjednik Konjičkog kluba Satir Vinkovci, Ante Lovrić, istaknuo je da su kroz konjički maraton 16. put u nizu htjeli očuvati tradiciju kako ona ne bi otišla u zaborav. Veliki dio programa obuhvaćali su jahači mlađe generacije koja će još mlađim ljudima prenositi što je u to vrijeme predstavljao Kukuruzni put.

„Vlasnici konja i konjogojskih udruga i klubova u županiji i šire rado vole doći ovdje. To i nije toliko zahtjevno jahanje, ali evocira nekakve uspomene na blisku prošlost i svi se osjećaju zadovoljno s tim. Danas je bilo oko 25 jahača, ne toliko puno u odnosu na prijašnje godine kada smo znali imati 60-ak jahača, ali to je nekakva materija koja se stalno mijenja. Ove godine, kažem, puno je mladih jahača dok je starijih bilo gotovo neznatno. To je smjena generacija što je n kraju krajeva i cilj“, zaključio je Lovrić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno