Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci jedna je od mnogih ustanova koje obilježavaju ”Tjedan cjeloživotnog učenja”. Timski rad, dobra atmosfera i predivan sunčan dan bili su idealna prilika za izradu jedne fine poslastice, mnogima dobro poznate. Kad se male ruke slože, sve se može – moglo se pjevušiti danas gledajući učenike kako vrijedno rade na radionici ”Od jabuke do čipsa”, radionici koja će kroz dva sata pokazati kreativnost i sposobnost učenika ove škole.
Radionica je trenutno u tijeku i otvorena je za sve posjetitelje. Cilj je obilježiti ”Tjedan cjeloživotnog učenja” te pokazati kako je poljoprivreda nešto što se stalno treba učiti, odnosno da se više ne može raditi onako kako se nekada radilo. Radionica je započela u nazočnosti Ružice Zucić, profesorice stručnih predmeta i voditeljice struke u Poljoprivredno šumarskoj školi, koja nam je rekla nešto više o samoj radionici. ”Učenici će nam danas pokazati proces sušenja jabuke kao sirovine do finalnog proizvoda – čipsa od jabuke, kojega ćemo mi ponuditi na tržište, na kućne pragove, kroz sajmove i kao djelatnost učenika članova naše učeničke zadruge ”Agro”. Jabuke smo kupili sredstvima EU aplicirajući na projekte gdje smo se sasvim dobro opremili, ali očekujemo još više i težimo za više”, istaknula je Ružica.
Radionica traje do 11 sati.