24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Povijesna utakmica za Pavličićevu momčad

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nogometaši vinkovačkog Dilja u Hrvatskom Kupu ugostili su pobjednika posljednja dva izdanja ovog natjecanja, moćnog prvoligaša Rijeku. Šesnaestina finala Kupa pobudila je golem interes za Vinkovčane, a pogotovo one koji simpatiziraju novoselski klub. Sama organizacija i priprema utakmice bila je na zavidnoj razini i ovaj susret bio je kruna Diljevog rada u prethodnih 6, 7 godina i lijep poklon povodom 70. rođendana.

Rijeka je u prvom poluvremenu nastupila u prvom sastavu i od početka utakmice krenula žustro i agresivno. Domaća momčad, ekipa Dilja, po kišnom i teškom vremenu, odolijevala je gostujućim napadima i u prvih 20-ak minuta dobro stajala na terenu te imala nekoliko izleta na riječku polovicu, ali bezuspješno. U trenucima dok je Dilj uspijevao sačuvati mrežu netaknutom, najistaknutiji pojedinac u domaćoj momčadi bio je kapetan i golman Dilja Vedran Kelava koji je danas imao nekoliko sjajnih i teških intervencija. Obrana Dilja popustila je u 30. minuti kada Turčin zabija za 1:0. Do kraja poluvremena Rijeka je zabila još dva pogotka, a izdvojimo drugi riječki pogodak koji je bio pravo remek djelo mladog riječkog igrača Luke Menala koji atraktivno škaricama trese mrežu Kelavinog gola. U nastavku susreta Rijeka postiže još 3 gola (Menalo, Hodža i Ilinković) te Dilj svoj povijesni nastup u šesnaestini finala Hrvatskog kupa završava porazom od 6:0.

“Nabili su nam od prve minute žestok tempo, nadali smo se da će nas podcijeniti, no nažalost nisu. Ušli su od prve minute sa sto posto i bilo je samo pitanje kad će zabiti prvi gol. Momcima sam rekao da uživaju u utakmici, da im je ovo nagrada za ovih naših zajedničkih 6 godina, dali smo sve od sebe i nadam se da nismo razočarali publiku. Rijeka je puno kvalitetniji protivnik i nisu nam omogućili neke veće šanse i završilo je tako kako je. Nemam šta zamjeriti dečkima, dali su svoj maksimum, ostavili smo srce na terenu i jednostavno je kvaliteta presudila”, istaknuo je trener Dilja, Dejan Pavličić.

Dilju slijedi povratak u realnost, u nedjelju je na rasporedu derbi s Radničkim iz Meca. “U toj utakmici mi moramo pokazati svoje pravo lice, probati osvojiti tri boda. U prvenstvu smo neosvojiva tvrđava i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu”, dodao je Pavličić. Najbolji u domaćim redovima bio je kapetan Vedran Kelava koji je nakon utakmice izjavio: “Pali smo oko 30. minute, dobili gol, ali idemo dalje, trebamo se pripremiti za nedjelju. Ovo je iskustvo za cijeli život pogotovo za mlađe dečke koji nisu prošli Cibalijinu školi te nisu imali priliku igrati protiv nekog prvoligaša. Ova utakmica bila je poklon za 70. rođendan i uljepšala je ovaj naš dan.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno