13 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Crvenom križu Hrvatska Kostajnica Slavonci poklonili dostavno vozilo

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Mato Karalić, predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, uručio je ključeve dostavnog vozila Škoda „praktik“ ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica Maji Böhm.

Jedno od pogođenih društava Hrvatskog Crvenog križa koje je podnijelo najveći teret u zbrinjavanju stanovnika koji su ostali bez krova nad glavom nakon razornog potresa je i Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica. Već gotovo tri mjeseca volonteri i profesionalci GDCK Hrvatska Kostajnica obilaze stradalnike u udaljenim mjestima i donose im pomoć, a dnevno razvezu preko 300 kuhanih obroka. Područje djelovanja GDCK Hrvatska Kostajnica koje se nalazi na migrantskoj ruti, bilo je pogođeno i katastrofalnom poplavom 2014. godine, a prošle godine i klizištima koja su brojnim obiteljima odnijela krov nad glavom.

Kako GDCK Hrvatska Kostajnica nije imala vlastito dostavno vozilo, na inicijativu ravnateljice GDCK Županja Marije Dugalić, gradska društva Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja solidarno su sudjelovala u kupnji i troškovima tehničkog pregleda i registracije ovog dobro očuvanog višenamjenskog vozila.

Zahvaljujući na donaciji Maja Böhm je rekla da će im ovo vozilo biti od velike pomoći u dostavi kuhanih obroka i druge pomoći na iznimno velikom području djelovanja, a predstavnicima društava Hrvatskog Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije uručila simbolične darove, uratke s vizurama Hrvatske Kostajnice, nastale na radionicama za osobe treće životne dobi u organizaciji GDCK Hrvatska Kostajnica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno