16 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Socijalni program kao prioritet

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U razdoblju od 2017. do završetka 2020. godine u Općini Jarmina izdvojili su značajna sredstva kako bi poboljšali kvalitetu života svojih mještana i olakšali obrazovanje učenika i studenata s područja općine. Kako ističu, niti u jednoj godini, uzevši u obzir i pandemijsku 2020., nije zabilježeno izostajanje socijalne osjetljivosti.

Ulaganje u novi dječji vrtić koji će mnogim obiteljima uvelike značiti poboljšanje kvalitete života, donacije osnovnoj školi kojima smo primjetno smanjili roditeljski trošak za potreban školski pribor, sve veći broj dodijeljenih stipendija i jednokratnih pomoći od 300 kuna mjesečno studentima za prijevoz u mjesto studiranja i lakše uspješno završavanje školovanja te, medu ostalim, razne donacije mještanima treće životne dobi samo su neka od zabilježenih stavki socijalne politike Općine Jarmina”, ističe Načelnik Andrija Draganić.

Dodaje i kako je Vijeće Općine Jarmina razmotrilo svaki zahtjev za jednokratnim novčanim pomoćima, odobrilo sve osnovane zahtjeve, pomagalo isplatom novca ili materijalom te da mještani niti jedne životne dobi nisu ostali neobuhvaćeni pomno promišljenim programom koji je, kako kaže, svake godine obuhvatniji, bogatiji i sve više prepoznatljiv. Draganić posebno ističe i Advent u Jarmini, u sklopu kojeg je 400 mališana iz ovoga mjesta dobilo poklone za Božić, a koji su im uručeni na kućni prag. Također, kroz Program pomoći u kući starijim osobama, kojeg je kasnije zamijenio program “Zaželi – Uključi se”, osigurano je gotovo dva milijuna kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno