22 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Devet zlatnih, tri srebrne medalje i 12 prvih juniorskih mjesta

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog paraplivačog saveza u Splitu, ovog vikenda, 27. i 28. ožujka, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, održano je u tom gradu Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 70 plivača i plivačica iz Hrvatske, Slovenije i BiH, među njima i članovi Plivačkog kluba Cibalae Vinkovci.

PK Cibalae Vinkovci predstavljali su Ana Marija Kovač koja se natjecala u osam disciplina i osvojila osam zlatnih medalja i osam prvih juniorskih mjesta, Marijan Botić koji je plivao četiri discipline i osvojio je u svojoj kategoriji jednu zlatnu medalju i tri srebrne medalje, Lea Šanić koja je plivala dvije discipline i u obje osvojila prva mjesta u juniorskoj konkurenciji, Toni Šimunić koji je plivao dvije discipline i u obje osvojio prva mjesta u juniorskoj konkurenciji, Iva Vuković i Matej Martinović.

Svi plivači su isplivali osobne rekorde u nekoj od disciplina.

“Nakon godinu dana ovo je prvo održano natjecanje koje su naši plivači jedva dočekali, a to su i pokazali sa zalaganjem na treninzima, a onda i isplivanim rezultatima na samom natjecanju. Organizatorima i priređivačima čestitamo na uspješnoj organizaciji natjecanja”, poručili su iz kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno