17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Advent u Jarmini i ove je godine s božićnim sajmom

Više od autora

- vl promo-

Vrijeme Došašća približilo nam se, a u Jarmini je i ove godine pripremljena prava božićna čarolija. U suradnji s udrugama, obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, Općina Jarmina za mještane organizira Advent u Jarmini s božićnim sajmom.

„Blagdanski ugođaj, dobro raspoloženje te ukusna hrana i piće dočekat će vas u centru sela, ispred kino dvorane”, najavljeno je na službenom plakatu.

Prva adventska svijeća upaljena je danas u 18 sati uz crkveni zbor „Božja snaga”. Prijašnjih godina božićni sajam pokazao se uspješnim, stoga je za Advent pripremljen i ove. Prve subote u prosincu za ponuđeno na sajmu zaduženi su Lovačko društvo Borinci i ŠBK Jozef.

Drugu adventsku svijeću upalit će 9. prosinca u 18 sati uz crkveni zbor „Božja ljubav”, a na sajmu će svoje proizvode ponuditi Zavičajni klub zagoraca „Kaj”, KUD „Zvonko Ban” i Pajdaši.


Paljenje treće adventske svijeće betlehemskim svjetlom koje mještani mogu ponijeti svojim kućama bit će u subotu, 16. prosinca u 18 sati uz crkveni zbor „Pustinja”, a za ponudu na sajmu zaduženi su UKI Jarmina i Društvo za sportsku rekreaciju Sportancija.

Posljednju subotu prije Božića, 23. prosinca u 18 sati bit će upaljena četvrta adventska svijeća uz Male tamburaše. Jarminčani će se uoči Badnjaka družiti uz posni obrok na božićnom sajmu Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jarmina, Udruga Hrvatska žena Jarmina, Nogometni klub Borinci i Športsko ribolovno društvo „Crvenperka” Jarmina. No, to ipak nije sve od Adventa u Jarmini.

Uvijek misle i na najmlađe, a znaju koliku radost im donosi Djed Božićnjak, stoga će im podijeliti darove te se podružiti s njima. Vjerujemo kako su se djeca u vrijeme došašća posebice trudila te su zaslužila malu nagradu.

„Pozivamo vas da zajedno podijelimo radost i veselje Božića”, poručuju iz Općine Jarmina.

FOTO: Općina Jarmina

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno