6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Advent u Vinkovcima opravdao naziv najboljeg adventa u regiji

Zadovoljio sve one koji vole tradiciju, vjeru, umjetnost, zabavu i dobar zalogaj

Više od autora

- vl promo-

Prema ocjeni mnogih, ovogodišnji Advent  u Vinkovcima koji je na Trgu bana Šokčevića počeo u petak 1. prosinca svečanim paljenjem Božićne rasvjete u središtu grada i otvaranjem klizališta i ugostiteljskih kućica, a sutradan nastavljen paljenjem Prve adventske svijeće i  koncertom Mije Dimšić, a traje sve do 7. siječnja, zadovoljio je ukuse i najistančanijih i najizbirljivijih  štovatelja tradicije, vjere, umjetnosti, zabave, dobrog zalogaja i kapljice.

Klizalište je ove godine veće za 100 četvornih metara, a privuklo je veliki broj mladih posebno poslijepodne  i  navečer. Svoje vrijeme za klizanje imali su i najmlađi, vrtići i osnovnoškolci imali su prigodu besplatno učiti klizati u organiziranim skupinama. Bogatiji je bio i zabavni park za mališane uz vlakić i gusarski brod, a djeca su se mogla iskušati i u upravljanju malim automobilima na posebnoj stazi.

Ugostiteljska ponuda u kućicama koje su okruživale klizalište, bila je bogatija nego ikada, stoga su Vinkovčani  i njihovi gosti mogli uživati u specijalitetima s roštilja, pečenim kobasicama, kebabu, sarmi, raznim gulašima, langošicama, fritulama, a sve obogaćeno dobrom kapljicom od kuhanog vina do domaćeg vina i piva i toplih napitaka.


Paljenje adventskih svijeća bilo je na velikom adventskom vijencu napravljenom oko središnje fontane u gradskom  parku gdje su vjernici vinkovačkih župa uz prigodan program palili svijeće. Održano je i 20 glazbenih koncerata na kojima su nastupili osim Mije, Nina Kraljić, Trio Nikole Marijanovića, Veki party, I four OS, Orion full band, Groove UP OS, Jale, Bruno &+40, Sing Song Swing i na dočeku Nove 2018. Bosutski bećari.

Održano je 40 različitih događanja od kazališnih i glazbenih, do izložbi i radionica za najmlađe. Svakog četvrtka na pozornici ispod božićne jelke na Trgu bana Šokčevića, nastupila su po tri župna zbora slavonskih župa izvodeći duhovnu i svjetovnu glazbu, a vrhunac glazbenog dijela bio je sada već tradicionalni Koncert s prozora vinkovačke Gimnazije.

Svime što se događalo ovih adventskih dana u pješačkoj zoni na Trgu bana Šokčevića, zadovoljni su i organizatori pa za prosinac obećavaju još ljepši, veći, raznovrsniji, bogatiji, blještaviji ali i sadržajniji Advent u Vinkovcima jer, kažu, Vinkovčani i njihovi gosti zaslužuju samo ono najbolje.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno