Foto: Davor Puklaves/Pixsell + Asser Savus press
U sklopu programa za djecu Adventski utorak, u utorak, 22. prosinca, od 11 sati u vinkovačkom gradskom parku, bit će postavljena izložba Lutaka – instalacija koje su izradili studenti Odsjeka za kreativne tehnologije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu jednotjedne radionice, čija je tema bila kreacija i izrada lutaka od recikliranog drveta. Na radionici su sudjelovali studenti preddiplomskog studija Dizajna za kazalište, film i televiziju.
Lutke-instalacije trebale su biti izložene u sklopu 25. Lutkarskog proljeća koje zbog epidemije koronavirusa je moralo biti odgođeno. Voditelji i mentori radionice bili su doc.art. Dejan Duraković i izv.prof.ArtD. Rie Trdin.
Izložba će biti postavljena od utorka, 22. prosinca do četvrtka, 24. prosinca u vremenu od 11 do 20 sati u gradskom parku, dok će jedan dio lutaka biti izložen u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Organizator događanja je Umjetnička organizacija “Asser Savus”.
Istoga dana, u sklopu Adventskog utorka, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić na repertoaru je božićna predstava za djecu  Hoću Božić svaki dan  u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić od 18 sati. Ulaz je slobodan, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.