30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Aero klub Fenix uspješan u Mađarskoj

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U subotu, 8. lipnja, održano je međunarodno maketarsko natjecanje pod nazivom VII PSMK Makett Kupa/PSMK Scale Model Cup u Budimpešti, Mađarska.

Na natjecanju je sudjelovalo u konkurenciji preko 700 maketa, te 259 natjecatelja iz deset zemalja (Češka, Poljska, Slovačka, Srbija, Hrvatska, Mađarska, Belgija, Rumunija, Austrija i Ukrajina).

Kao i obično, bilo je i puno štandova za prodaju maketa i maketarskog pribora što je dodatno osnažilo značaj samog natjecanja i druženje maketara, a bila je i izložba radova od LEGO kockica za sve posjetitelja u posebnoj uređenoj prostoriji, ističu u Aero klubu “Fenix”, čiji su članovi također sudjelovali na ovom natjecanju.


Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se: Mate Rapčan, Krunoslav Luburić, Darko Krajinović, Igor Ujaković, Damir Kuterovac i Dragoljub Savanović, u sedam kategorija s 28 maketa.

AK „Fenix“ Cerić osvojio je ukupno pet medalja i sedam diploma (plasman je do petog mjesta). Od toga, Dragoljub Savanović osvaja zlatnu medalju u kategoriji brodova samogradnja, Igor Ujaković srebrnu medalju u kategoriji brodova i 4. mjesto u kategoriji samogradnja, Darko Krajinović srebrnu medalju, 4. mjesto u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova, Damir Kuterovac osvaja zlatnu medalju u kategoriji helikoptera, te 2 četvrta i jedno peto mjesto, Mate Rapčan osvaja brončanu medalju u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova 1/144.

“Odličan je to uspjeh naših maketara s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju. U razdoblju između suđenja i završetka natjecanja ostvareni su mnogi kontakti s kolegama maketarima iz drugih država koji su pokazali zainteresiranost za sudjelovanje na idućem Fenix Kupu u Vukovaru”, ističu u “Fenixu”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno