Foto: Močvara press
Vrelo zvuka vam predstavlja senegalsko-hrvatsku atrakciju Kaira Kelaa koji će na Močvarnoj tersai nastupiti u utorak 20. listopada. Klub svoja vrata otvara u 19:00 sati a početak koncerta je predviđen za 20: sati. Cijena ulaznice iznosi 35 kn u pretprodaji a 45 kn na dan koncerta, isključivo na vratima kluba. S obzirom da je koncert sjedećeg tipa, broj ulaznica je ograničen a u pretprodaji ih možete naći putem Entrio sustava ili pak na stranici Močvare.
U sklopu programa Vrelo zvuka nastavlja se s predstavljanjem bogate hrvatske world music scene. Sada odlazimo u Afriku, a u goste nam se vraća afričko-hrvatski projekt koji posljednjih godina redovno oduševljava domaću publiku.
KAIRA KELA (Senegal/Hrvatska)
Kaira Kela (“mirotvorac” na mandinka jeziku) je “domaći”, zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismaila Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupao i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.
Commi Balde dolazi iz Senegala i svira etno zapadno-afričku glazbu na Mandinka jeziku. Rođen je u glazbenoj obitelji koja se u zapadno-afričkoj tradiciji naziva Diahanke, što u grubom prijevodu znači vjesnik, onaj koji donosi ili prenosi vijesti, bile one dobre ili loše. Autor je vlastite glazbe i pjesama.
Kaira Kela band čine: Commi Balde (vokal i perkusije), Miro Kurtz (bas gitara), Miran Katar (gitara), Martin (gitara) i Silvije Matić (bubnjevi).
Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.