- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Radovi na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, kojim se stanovnici na tom području, ali i oni u općinama Privlaka i Andrijaševci, spajaju na mrežu javne odvodnje, na području grada Vinkovaca ne gube na intenzitetu od kako su počeli u veljači 2019. godine.

Među većim radilištima svakako je i prigradsko naselje Mirkovci koje su danas sa suradnicima posjetili gradonačelnik Ivan Bosančić i Ivan Rimac, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije. Ovaj put asfaltiranje, kao zadnji dio radova, bilo je u tijeku u Mirkovoj ulici, a već za danas poslijepodne najavljeno je i asfaltiranje Ulice Europske unije.

„Ovo je projekt u koji smo duboko zagrizli baš u Mirkovcima gdje je napravljeno već 18 kilometara kanalizacijske mreže te tri crpne stanice, a već je realizirano i 600 priključaka. U konačnici u svakoj ulici ide asfaltiranje s kojim je ulica onda i završena što se radova tiče. Ukupna vrijednost radova je oko 37 milijuna kuna bez PDV-a i ovo je stvarno jedan od značajnijih projekata koji će obilježiti ove dvije godine na prostoru Mirkovaca”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Dio je to programa aktualne gradske vlasti koji je definiran na početku mandata s ciljem da svi dijelovi grada dobiju istu kvalitetu života.

„Sve ulice u kojima se bude radila kanalizacija bit će završene na ovaj način i konačno će i građani naselja Mirkovci imati svu infrastrukturu koja je potrebna za kvalitetan život. Ono što smo nagovješćivali, da želimo u svakom dijelu Vinkovaca imati isti standard, ovo je u stvari taj put”, istaknuo je Bosančić.

Izgradnja kanalizacije, kazao je, u tijeku je i na Slaviji, a s lijepim vremenom radovi će se ponovno intenzivirati i u Vinkovačkom Novom Selu.

„Tamo nam je velika potreba, a u zimskom razdoblju tamo nismo mogli raditi zbog velikih problema s podzemnim vodama. Tako da će sada s lijepim vremenom jedan veći dio operative preseliti u Vinkovačko Novo Selo”, istaknuo je Ivan Bosančić.

Podsjetimo, u okviru projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ vrijednog 384 milijuna kuna, na području aglomeracije Vinkovci ( Vinkovci, Mirkovci, Andrijaševci i Rokovci), predviđeni su: izgradnja 51.009 m sekundarne mreže, 11.330 m transportnih cjevovoda, 18 crpnih stanica, 4 kišna preljeva i 3 kišna preljevna spremnika, rekonstrukcija postojeće sekundarne mreže duljine 11.555 m i 10 crpnih stanica, pripreme za priključke u ukupnoj dužini od 26.630 metara na 2.663 pojedinačne lokacije te povećanje pročišćavanja UPOV-a Jošine s II. na III. stupanj.