18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Agro-klaster poziva na suradnju male proizvođače hrane s područja županije

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Agro-klaster objavio je Javni poziv obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i drugim malim proizvođačima hrane za iskaz interesa za poslovnu suradnju, punog naziva: Poslovna suradnja između Agro-klaster d.o.o. Vinkovci i malih proizvođača hrane s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Kako navode u pozivu, ciljana skupina su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici iz sektora proizvodnje hrane i drugi mali poduzetnici iz tog sektora.

Inače, Agro-klaster d.o.o. Vinkovci je tvrtka osnovana 2018. godine s misijom i ciljem snažnijeg povezivanja i umrežavanja malih proizvođača hrane (OPG-i, obrti i drugi mali poduzetnici) na području Vukovarsko-srijemske županije, radi njihovog boljeg pozicioniranja na tržištu, jačanja pojedinačne i sektorske konkurentnosti, proizvodnje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda veće dodane vrijednosti te u konačnici i povećanja ukupne proizvodnje domaćih prehrambenih proizvoda.

Namjera im je, napominju, u svoje aktivnosti uključivati što veći broj malih proizvođača hrane iz naše županije i na taj način intenzivirati gospodarske aktivnosti, osobito u ruralnim područjima, te inicirati povezivanje lokalnih proizvođača sa lokalnim i nacionalnim tržištem.


“U tom smislu upućujemo poziv zainteresiranim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtnicima i drugim malim poduzetnicima iz sektora proizvodnje hrane s područja Vukovarsko-srijemske županije da nam pisanim putem dostave iskaz interesa za poslovnu suradnju s Agro-klasterom d.o.o. Vinkovci, a koja podrazumijeva eventualnu proizvodnju, otkup, prodaju i promociju domaćih proizvoda te realizaciju zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije, nacionalnih i lokalnih fondova”, pojašnjavaju u Agro-klasteru.

Proizvodi koji mogu biti predmet poslovne suradnje jesu suhomesnati proizvodi, sirevi (sve vrste), voćni sokovi, pekmezi i drugi slični proizvodi od voća, orašasti proizvodi, med, svježe, ukiseljeno i prerađeno povrće, bučina i suncokretova ulja i drugi nespomenuti domaći prehrambeni proizvodi.

Proizvodi koji se nude moraju biti uredno deklarirani i u potpunosti odgovarati propisanim standardima za prodaju krajnjim kupcima.

Više o pozivu i načinu prijave potražite ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno