12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

AK Fenix Cerić: Dobri rezultati na još jednom natjecanju

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Niz natjecanja Aero klub “Fenix” Cerić nastavio je sudjelovanjem na 22. Otvorenom prvenstvu Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež u organizaciji UTK „Faust Vrančić“ Obrovac i suorganizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Natjecanje je održano na poligonu Žegarsko polje pored Obrovca, a natjecalo se u dvije nacionalne standardne kategorije. Osnovne škole natjecale su se u kategorijama rakete promjera trupa Ø 18 mm, S-3-A rakete s padobranom i S-6-A rakete sa trakom. Srednje škole su se natjecale u istim kategorijama, ali s raketama s promjerom trupa Ø 18/40 mm.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se: Tia Marjanović, Teo Marjanović, Luka Žagar, Lara Marjanović, Stjepan Marjanović i Mihaela Sladeček, dok su Mario Marjanović i Tomislav Marjanović bili tehnička podrška.


Najbolje rezultate u kategoriji raketa s padobranom postigao je Teo Marjanović, osvojeno 3. mjesto i brončanu medalju, dok su ostali članovi osvojili: Luka Žagar 5. mjesto, Mihaela Sladeček 6. mjesto, Tia Marjanović 9. mjesto, Stjepan Marjanović 15. mjesto i Lara Marjanović 17. mjesto. Ovi su rezultati, ističu u Ak “Fenix” Cerić, postignuti u konkurenciji od ukupno 70 natjecatelja, a u istoj kategoriji ekipno je osvojeno 2. i 4. mjesto od ukupno 19 ekipa. U kategoriji raketa s trakom ekipno je osvojeno 4. i 5. mjesto od ukupno 19 ekipa.

“Ponovno imamo odlične rezultate s još jednog natjecanja”, ističu u “Fenixu” uz pohvale svojim mladim članovima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno