U organizaciji Športsko ribolovno društvo ”Jezera Banja“ u tijeku je akcija uređenja jezera i okoliša na Banji s ciljem priprema jezera za natjecanja u lovu ribe koja će društvo provoditi u ovoj godini, ali i kako bismo svi mogli uživati u čistoj Banji.

“Riječ je o aktivnostima koje provodimo tijekom cijele godine, ali s obzirom na to da je stiglo i proljeće te nakon zime kada su naše aktivnosti na samim jezerima nešto slabije, organiziramo uređenje i čišćenje kako samih jezera tako i okoliša i pripremamo se za nadolazeću sezonu i ribolova i kupanja.”, rekao nam je Željko Mikić, predsjednik ŠRD “Jezera Banja”, dodavši da se akciji odazvalo oko dvadesetak članova i prijatelja društva.

Zahvalio se građanima koji čuvaju i paze jezera naglasivši kako ove godine i nema puno smeća. “Ima ga u nešto, što su vjerojatno odbacili neodgovorni pojedinci, a i nešto je dioni vjetar. Mi to pokupimo, kako bi pripremili teren za košnju i ostale aktivnosti koje će se provoditi. Grad Vinkovci ustupio namj e jedan stroj koji uređuje i čisti kanal pokraj starog Vintexa tako da će sam okoliš biti pripremljen za seoznu.” rekao je Mikić.