17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Ako knjiga pomogne barem jednoj osobi, ja sam ispunila svoju misiju

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Književni prvijenac vinkovačke novinarke Mirjam Jukić “Imate multiplu? Imam i ja” izašao je početkom rujna ove godine, a nakon svečane promocije u Zagrebu, predstavljanje knjige održano je danas i u prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. S radošću su Vinkovčani dočekali ovu promociju te podržali svoju sugrađanku u aktivnoj borbi protiv multiple.

Knjiga je u rujnu bila najtraženija knjiga u Hrvatskoj, a moderatorica promocije i knjižničarka Klaudija Mandić, istaknula je kako je važno da javnost bude informirana te da nema bolje osobe koja bi pričala o tome od one koja to i prolazi. “Imamo jako dobre povratne informacije i naslovi su već vani. Vjerujem da će nakon ove promocije rezervacije i upiti za knjigu biti itekako česti”, rekla je Mandić koja je na početku promocije izazvala suze svih prisutnih pročitavši predivne i ohrabrujuće riječi koje su Mirjam uputili njezini prijatelji i kolege.

Prva je to knjiga o iskustvu oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj, autoimune bolesti s tisuću lica, s kojom živi više od 6500 građana Hrvatske. U Hrvatskoj se i dalje govori premalo o problemima s kojima se suočavaju oboljeli, a zahvaljujući Mirjam i njezinoj svakodnevnoj borbi sustav se pokrenuo i situacija je danas bolja. Prvih nekoliko godina dijagnoze o svojim iskustvima s multiplom sklerozom pisala je u Večernjakovoj blogosferi, a danas je sva svoja iskustva pretočila na papir i objavila knjigu. Knjigu za koju kaže kako je svojevrsni priručnik za novooboljele i članove njihovih obitelji. Knjigu koja detaljno opisuje svakodnevicu s ovom opakom bolešću. Bez uljepšavanja.

“Ova knjiga je skup blogova koji su zapravo bili moj način nošenja s bolesti. Ako pomogne samo jednoj osobi ja sam ispunila svoju misiju, a zapravo ima za cilj olakšati svakodnevni život oboljelih, pomoći njima i njihovim članovima obitelji kako živjeti s multiplom. Pisana je vrlo slobodnim jezikom, a nadam se da će se netko moći pronaći u ovome i da će mu nešto od tih mojih ludih redaka i pomoći”, rekla je Mirjam. Govorila je ona o usponima i padovima, veselju i tuzi, o svakom osjećaju koji donosi ova bolest za nju i njezinu obitelj, a koji čine knjigu štivom kakvoga mnogi žele imati u svojim rukama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno