U nedjelju, 22. rujna, na atletskim borilištima Sportskog parka Mladost u Zagrebu održano je prvo izdanje Zagreb Opena – Međunarodnog para atletskog mitinga na kojemu je nastupilo preko 140 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Grčke, Icelanda, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Slovačke. Iz Hrvatske je nastupilo čak  14 Atletskih klubova za osobe s invaliditetom, a među njima je bio i Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci.

AKOSI su na natjecanju u Zagrebu osvojili ukupno četiri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane, a važno je istaknuti kako je ovaj vinkovački klub nastupio s 10 članova, odnosno u najbrojnijem sastavu u povijesti kluba.

Eva Blažević je u disciplini bacanja koplja F56 osvojila zlatnu medalju, Ivana Purkić u bacanju kugle F46 srebrnu medalju, dok je Martina Dragičević osvojila brončanu medalju u bacanju koplja F54 s novim državnim rekordom za tu klasifikacijsku grupu. Marin Lozić također je osvojio broncu u bacanju kugle u F37.

Mario Alilović osvojio je 4. mjesto u bacanju kugle, Borna Miškolci 6. mjesto u utrci na 100m, Dario Dujić bio je 5. na 100m, Tomislav Šarac također je osvojio 6. mjesto, no u bacanju kugle, Domagoju Bariniću pripalo je 8. mjesto u bacanju kugle, a u istoj kategoriji 10. mjesto osvaja Toma Žoldin.