18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Akšam je nova pjesma i spot Shaderwan Codea

Više od autora

- vl promo-

Spot za pjesmu ‘Akšam’ prvi je spot s novog, drugog albuma grupe Shaderwan Code, koju čine članovi grupe Zabranjeno pušenje i članice zbora zagrebačke džamije Arabeske. Tekst za pjesmu Akšam napisali su Džemaludin Latić i Sejo Sexon, glazbu su skladali Robert Boldižar i Sejo Sexon, aranžman potpisuju Branko Trajkov i Paul Kempf, produkciju Toni Lović, dok je mastering radio Dejan Orešković. U spotu se koriste kadrovi iz filma ‘Ja sam iz Krajine, zemlje kestena’, a sniman je u zagrebačkom restoranu Sofra. Spot je režirao Tomislav Fiket.

Drugi album grupe Shaderwan Code pod nazivom Ah, što ćemo ljubav kriti objavljen je krajem 2017. godine i donosi nam 11 pjesama. Cijeli album ‘Ah, što ćemo ljubav kriti’ moguće je besplatno downloadati na ovom linku.


Na istom linku, uz novi album, stiže kao poklon i prvi album grupe Shaderwan Code ‘Kad procvatu behari’ na kojem se nalazi i istoimena pjesma koja već polako postaje evergreen.

Zabranjeno pušenje i zbor zagrebačke džamije Arabeske surađuju na raznim projektima još od 2001. godine. Arabeske su bile dio ekipe koja je sudjelovala u stvaranju antologijskih pjesama kao što su ‘Lijepa Alma’, ‘Kad procvatu Behari’ i mnoge druge. Ta suradnja je kulminirala u procesu stvaranja muzike za film ‘Nafaka’ i tada se oformljuje grupa Shaderwan Code koju čine članovi Zabranjenog pušenja i zbora Arabeske. Album ‘Ah, što ćemo ljubav kriti’ predstavlja pjesme i muziku iz nekoliko filmova, kazališnih predstava i dokumentaraca koje je ova kombinirana ekipa realizirala u posljednjih nekoliko godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno