Foto: Hangtime Agency
Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju ovaj petak, 9. listopada,  petu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, a na ulazu će koštati 50 kn i mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa.
U prodaji će se naći ograničen broj ulaznica da bi se zadovoljile sve epidemiološke mjere i preporuke koje uključuju i dovoljne razmake između posjetitelja ovog koncerta. Koncert je sjedećeg karaktera. Klub se otvara u 20 sati, početak koncerta je u 21.
Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto “mekšeg” zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim “ogoljenim” akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u “MTV unplugged” seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i “unplugged” formata!