21 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Albin Lee Meldau u mješavini žanrova predstavlja singl The Weight Is Gone

Više od autora

- vl promo-


Albin Lee Meldau – upoznajte švedskog pjevača i tekstopisca u kojeg ćete se zaljubiti na prvu.

Najnoviji komadić zvuka mladog talenta nosi naziv ‘The Weight Is Gone’, a novim singlom Albin najavljuje iščekivani studijski album, koji u Hrvatskoj očekujemo ovog ljeta. Nova pjesma nastala je u produkciji Bastiana Langebaeka, bolje znanog kao Carassius Gold (Jessie Ware, Jack Garratt).

U mješavini soul, dance i pop žanrova, Albin sam sebe smatra ‘glazbenim novinarom’, koji glazbom dokumentira sve što osjeća, ali i vidi. Svojim vokalom talentirani glazbenik osvaja na prvu, a darom za prenošenje emocija te spajanjem klasičnog soula s modernom pop produkcijom, jednostavno ga je nemoguće izbaciti iz glave. Albin Lee Meldau dokazao se kao snažan pripovjedač, pjesmama ‘Same Boat’, ‘Bloodshot’ i ‘Lou Lou’, koje dolaze s njegovih EP izdanja ‘Lovers’ (2016.), odnosno ‘Bloodshot’ (2017.).

Porijeklom iz Göteborga, Albin je odrastao uz majku jazz pjevačicu, te oca – britanskog punk rockera. Iščekivano debitantsko izdanje naslijedit će dva impresivna, ranije spomenuta EP izdanja, koja zajedno broje više od 30 milijuna Spotify streamova. Albin je u 2017. godini bio nominiran za Grammis (švedski Grammy) u kategoriji Best Newcomer, te je 2016. osvojio Anchor Award – internacionalno natjecanje u organizaciji njemačkog Reeperbahn festivala, u kojem se traži ‘najbolji novi talent u nastajanju’.

Talent nesumnjivo postoji, a Albin Lee Meldau nam ga još jednom prezentira kroz novi singl ‘The Weight Is Gone, koji je hrvatskoj publici dostupan putem digitalnih servisa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno