Foto: Mislav Zabarović + Aquarius records promo
Na samom početku jeseni očekuje vas prava gitaristička poslastica koju vam pripremaju gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić Lesique koji su svoje glazbene snage udružili na projektu “9OF3”.
Pjesme s primjesama rocka, bluesa ali i jazza i countrya publici su uživo premijerno predstavili krajem kolovoza u Rijeci na trsatskoj Gradini, a 29. rujna u njihovom gitarističkom umijeću imat će priliku uživati zagrebačka publika u klubu Katran.
Pešut, Kovačić i Lesić dugogodišnji su prijatelji koji su zajedno odsvirali brojne koncerte, pa je bilo sasvim prirodno da njihova suradnja poprimi još jedu novu dimenziju:
“Najviše odličnih sviračkih momenata smo imali u pauzama kada se ne svira zadani program pa smo jednom prilikom zaključili kako je šteta da si ne priuštimo malo više zajedničkog sviranja, ali da je po našoj volji i aranžmanu. Tako je nastala ideja da snimimo album.
Ta ideja se kroz godinu dana provlačila kroz zajedničke razgovore kao zgodna ideja, ali u jednom trenutku smo shvatili da je to zaista pravi potez da si priuštimo takav „luksuz“ da se povučemo na pet dana u osamu s još par odabranih ljudi i da cijelo vrijeme pišemo, sviramo , snimamo i živimo glazbu.”
A  Pešut je otkrio i  kako je to imati tri gitarističke sile na jednom mjestu:
“Ne postoji niti jedan moment na albumu koji je služio da “pokazujemo mišiće” kao što bi mnogi možda očekivali od gitarističke glazbe, pogotovo ako se radi o više gitarista na jednom mjestu. Razlog tome je što mi sami ne bi s potpunim užitkom slušali takav materijal. Kroz godine shvatiš da je skladba ona s kojom sve počinje i završava. Ako tome dodaš dobru izvedbu, onda imaš pjesme koje se mogu svidjeti svima. “
A kako je izgledala njihova glazbena idila u Gorskom Kotaru, opisao nam je Bruno Kovačić.
“Snimanje ovog albuma bilo je ostvarenje svih dječačkih snova. Organizacijski zahtjevno ali toliko kreativno ispunjeno da ću to pamtiti zauvijek. Drvenu kuću u selu Smrečje u Gorskom Kotaru pretvorili smo u ozbiljan studio. Dovukli smo valjda tonu studijske i gitarističke opreme, bubnjeva, kamera, mikrofona… Malo “preuredili” interijer i razbudili tiho, uspavano goransko selo.
Česte šetnje i divlja priroda bili su dodatni podstrek u stvaranju. Glavna fora je bila u tome da je svaki od nas trojice morao doći sa tri pjesme. Koje nitko još nije čuo.  Ostali bi, nakon kratkih uputa autora, odmah zaronili u pjesmu, predlagali, dodavali ili jednostavno zasvirali što im je došlo. Htjeli smo uhvatiti onaj spontani bendovski trenutak, kad te vodi talent i muzikalnost a ne racio.”
Glazbeni sladokusci pozvani su na uživanje u maestralnoj izvedbi ova tri gitaristička virtuoza u zagrebačkom klubu Katran 29. rujna 2020. godine, gdje će odsvirati cijeli album uz ritam sekciju Henry Radanović na basu i Dušana Kranjc na bubnju, a prikazat će se i kratki dokumentarni film Luke Radikovića koji je snimio sve trenutke nastajanja albuma.
Na dan koncerta bit će objavljen  spektakularan video spot za pjesmu “Lenny Bonham” čiju režiju potpisuje izvrsna ekipa iz Lumiere Production koji će premijerno biti prikazan na samom koncertu.
Za sve daljnje informacije pratite Facebook event.