THE STRANGE, 2018. / Photo: Mare Milin

Trinaest godina od objave posljednjeg studijskog izdanja, hvaljenog albuma “Nights Of Forgotten Films”, očigledno je samo učvrstilo ljubav hrvatskih slušatelja spram grupe The Strange.

Novi album “Echo Chamber”, odmah po izlasku CD-a, zauzeo je prvo mjesto službene liste HDU-a prodaje albuma u Hrvatskoj!

Riječ je o odličnom startu nakon album release partyja /secret giga/ održanog prošli tjedan za brojne medije i ograničen broj fanova u  Vintage Industrial Baru gdje se bend predvođen Daliborom Pavičićem i Chrisom Eckmanom popeo na pozornicu i uživo se predstavio u novoj postavi koja je oduševila sve prisutne.

Precizno zaokružen, filmski atmosferičan, s povremenim dozivanjem Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Van Dyke Parksa, Burta Bacharacha i Toma Waitsa u sjećanje, dodatnu energiju „Echo Chamberu“ dale su i lijepe gitarske melodije, bogato razgranana brass sekcija, te topla produkcija Antonija Gramentierija koji trenutno slovi za jednog od najcjenjenijih producenata i gitarista talijanske mlađe generacije.

“Echo Chamber” snimao je i miksao Phill Brown, koji je u preko 30 godina karijere radio s imenima kao što su Talk Talk, Dido, Robert Plant, Roxy Music, Bob Marley…

The Strange su, nakon singla ‘Last Summer Song’, nedavno izbacili ‘Killing Time’, drugi radijski singl s albuma, a

Veliki promotivni koncert najavljen je za 13. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Izdanje ima potporu Hrvatskog društva skladatelja kroz natječaj “International”.