9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Album “Heroes” Davida Bowieja slavi svoju 45. obljetnicu sivim vinilnim izdanjem

Više od autora

- vl promo-Originalno objavljen 14. listopada 1977., album “Heroes” je bio jedanaesti studijski album David Bowieja, a ove jeseni Parlophone je odlučio proslaviti 45. obljetnicu glazbenog klasika limitiranim izdanjem na sivom vinilu koje će u listopadu biti dostupno u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča.

Nakon što je objavio revolucionarni “Low” u siječnju 1977., Bowie je otišao na turneju i snimao klavijature u bendu Iggyja Popa. Tog se ljeta vratio u Hansa Tonstudio u Berlinu kako bi započeo rad na novom albumu. Za razliku od ostatka takozvane “Berlinske trilogije”, “Heroes” je bio jedini Bowiejev album koji je tamo snimljen u cijelosti. Produciran je od strane Bowieja i Tonyja Viscontija, a na njemu se uz postavu s albuma “Low” Bowieju pridružio i gitarist sastava King Crimson, Robert Fripp.

Naslovna pjesma je danas prepoznata kao klasik i jedna je od omiljenih pjesama široj publici, a počast su joj odali brojni glazbenici svojim obradama (Prince, Coldplay, Motörhead, Depeche Mode, Lady Gaga, King Crimson i The Wallflowers).

Nakon objave albuma, Bowie je započeo veliku “Isolar II” svjetsku turneju s nevjerojatnih 78 datuma. Snimka turneje, “Live In Berlin (1978)” je originalno objavljena kao mini album na narančastom vinilu ekskluzivno dostupan na njujorškoj izložbi “David Bowie Is…”, a široj javnosti postat će dostupna u digitalnom obliku, također 14. listopada kada očekujemo i slavljeničko izdanje albuma “Heroes”. Live snimka nastala je 16. svibnja 1978. u Deutschlandhalle u Zapadnom Berlinu, a naslovnu fotografiju izdanja snimio je obožavatelj iz publike, Antoine Loogman. (izvor: ravnododna.com)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno