25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Album Kaj blues etno naslov je novog albuma Tomislava Golubana

Više od autora

- vl promo-

m_tomislav-goluban_kaj-blues-etno_novi-album_ST

Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ‘Kaj blues etno’. Uz obrade tradicijskih napjeva tu je pregršt autorskih naslova te instrumentalnih skladbi. Nesvakidašnjim spojem žanrova i instrumenata, Goluban je i ovim uratkom pomaknuo vlastite kreativne granice. Kombinacija zagorskih motiva, bluesa i etno glazbe uz 40-ak glazbenika (instrumentalista, pjevača i pjevačica), odvest će vas na mjesto gdje postajete neopterećeni bilo kakvim stresom svakodnevnice. Album je još jedan u nizu eksperimenata spajanja različitih dijelova svijeta glazbom. Ovisno o kutu gledišta, za neke je taj svijet velik i nedostižan, a za druge on je tu, nadohvat ruke. Osim rock aranžmana s razigranom sekcijom puhača tu su minimalističke teme uz gajde, dvojnice, tambure, mandolinu i slide gitare. Ulogu ritmičnih instrumenata ovaj su put dobili čak i stari traktori Ursus i Ferguson, a svoje su mjesto na albumu  našle razne životinje, črvi, planjke i kljeti.

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma ‘Vlak vozi’, koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg.

Za singl ‘Vlak vozi’ je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. Vlak je kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem, sve u cilju dobre zafrkancije koju i sam izvođač nije odglumio, već proživio. Redatelj videospota je Jeronim Marić.

CD album ‘Kaj blues etno’ premijerno će biti predstavljen u Jazz Caffeu ‘Forum’ u Sesvetama, danas u petak 21.10.2016., od kad je album i službeno objavljen.

Popis pjesama:

KAJ: Na zagorskom brijegu / Vinska kaplja / Išel budem v kleticu / Črv i planjka / Tebe rad imam
BLUES: Cug / Vlak vozi / Bijeg od sebe / Traktor / Daj gas / Put u nigdje / Tambura boogie / Polako starim
ETNO: Coper / Vrata / Gajde blues / Jebiveter / Crveni tepih / Odlazak u san / Život mi je kak ti nočka / Tebe rad imam (Instrumental)

Singl ‘Vlak vozi’ možete poslušati u ponedjeljak 24. listopada u eteru Radio Vinkovaca (90.2 MHz) u sklopu emisije Dva sata paklenog šunda u večernjem terminu od 17 do 19 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno