22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Album Tišina Sare Renar u konkurenciji za europski nezavisni album godine!

Više od autora

- vl promo-

Sara Renar (nominirana za Impalu) [St]

Hvaljeni album ‘Tišina’ unikatne mlade kantautorice Sare Renar dobio je još jedno veliko priznanje – nominiran je za prestižnu nagradu IMPALA, koja se dodjeljuje najboljem europskom nezavisnom albumu godine. O kakvom je uspjehu riječ potvrđuje i podatak da je uz Saru ove godine u konkurenciji i slavni Radiohead, a neki od dosadašnjih dobitnika nagrade su Adele, Arctic Monkeys,  The xx i Mogwai.

Diskografska kuća Menart hrvatski je zastupnik europskih nezavisnih izdavača koji dodjeljuju nagradu, a portal muzika.hr kao partner za izbor Impala hrvatskog kandidata za album godine 2016. nominirala je album ‘Tišina’. Kvalitetu ‘Tišine’ prepoznala je i struka – album je nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategorijama ‘Album godine’ i ‘Najbolji album alternativne i klupske glazbe’ – a mjesto je pronašao i na gotovo svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine.


U tjedniku Nacional je čak dvadeset glazbenih kritičara biralo najkvalitetnija glazbena izdanja, a na samom vrhu našao se album ‘Tišina’. Aleksandar Dragaš za Jutarnji list te portali Muzika.hr i Ravno do dna svrstali su ga među najbolje albume, a mjesto je našao i na top 10 ljestvici koju je Hrvoje Horvat sastavio za Večernji list. Album dobitnice Porina uvršten je i među 30 albuma koji su obilježili 2016. godinu po izboru regionalnog portala Balkanrock.

SARA RENAR: TIŠINA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno